Wednesday, March 7, 2012

E-DAY...!!!

........ASSALAMUALAIKUM W.B.T.......

alamak..ada towel la pula..tolong abaikan ye..hehe

 
hantaran kedua belah pihak...

ok..malas nak taip..nak letak gambar je kali ni..hehe..doakan semoga perjalanan seterusnya akan berjkalan dengan lancar ye kawan2..daa ~~

Saturday, December 17, 2011

MY TARGET....!!!!!

.......ASSALAMUALAIKUM W.B.T.........

hye semua..sihat..?? ahamdulillah la kalau semua sihat2..maklumla..sekarang ni kan musim hujan..kalau hujan je memanjang tak apa la juga..ni tak..hujan panas hujan panas..memang ramai la yang kena serang demam kalau macam ni.. cukupla tu untuk intro kan..hehe

sebenarnya saya rasa bersyukur sangat sebab sekarang ni saya dah dapat apa yang saya inginkan selama ni dengan usaha saya sendiri iaitu:


 1) Segulung ijazah (kenapa macam sepet semacam la pula mata tu..huhu)

 
 2) Kereta (bear pon nak juga grad..hehe)


3) Rumah (Kalau ada taman macam ni kat rumah mesti best kan..sejuk je..)


4) Kahwin (hahaha..)

ha..ni la dia target yang saya ingn capai selama ni..alhamdulillah sekarang 2 dah tercapai..lagi 2 je lagi..go ika..you can do it..!! terpaksa la bagi semangat kat diri sendiri..kalau tak siapa lagi la yang nak tolong bagi semangat kan..haha..okla..jumpa lagi..daa..

ALHAMDULILLAH..AKU BERSYUKUR ATAS SEGALA PEMBERIANMU INI YA ALLAH...!!!


credit to: google image

Friday, November 25, 2011

WUJUD KEMBALI DENGAN KES EPF & SOCSO...!!!

.....ASSALAMUALAIKUM W.B.T......

wah2..dah lama gila tak update blog bucuk ni..huhu..maaf la ye selama ni saya agak sibuk sikit dengan kerja..maklumla bila dah masuk alam pekerjaan ni..masa untuk meronggeng2 semua dah terhad..kekadang tu bukan setakat terhad tapi tak ada langsung..huhu

hmm..nak cerita pasal apa ek kali ni..ha..sekarang ni saya nak tanya pendapat sikit dengan korang semua..kita ambil contoh la kan.. kita bekerja permulaan dalam tempoh percubaan selama 3 bulan..tapi majikan buat perjanjian setelah kita confirm baru gaji kita naik dan buat potongan socso & epf..pada korang la kan..selama tempoh percubaan tu sepatutnya majikan potong epf & socso ke tidak? 
ook la..kita ambil contoh lagi misal kata setelah 3 bulan tempoh percubaan tu tamat..majikan still tak puas hati lagi dengan performance korang..dia lanjutkan lagi 3 bulan..ha..korang rasa macam mana? rugi tak masa depan kita sebagai pekerja yang tidak mempunyai potongan epf & socso tu?

kalau sesiapa yang ada pandangan masing2 dan idea tentang macam mana nak cakap dengan bos tentang potongan tu boleh la share sikit eh..sebab kesian kawan saya tu rasa macam tak terjamin pula masa depan dia..huhu


okla..saya dah mati akal dah nak bebel apa..maklumla otak dah beku sebab dah lama tak update..hehe..daa..