Sunday, November 28, 2010

MARI MAIN TEKA2 LAK...

.........ASSALAMUALAIKUM W.B.T............

ok..entry kali ni nak men teka2 lak..cam best je GA yang dibuat oleh cik enna banana kita yang comey ni..ha.kalo nak tau sape die..g la melawat die jap..hehe


ok..soklan die..die cume mintak teka siape antare orang dalam gamba bawah ni adalah kawan die yang bernama NORITAH ??

ok..let's make a guess..i think..........
NORITAH is B

haha..aku ni xde luck sk8 bab lucky2 ni..so..hopefully kali ni luck..muahaha
(cik enna..kalo salah cakap betol je tau..kite 2 je tau..org len xtau..hahahaha...*dush)

ok..daa..(^_-) 
*mate sebelah lagi lebam dek kena tumbuk ngan cik enna sebab cube rasuah..haha

MARI MAIN2 LAGU...!!

........ASSALAMUALAIKUM W.B.T......

ha..jawab salam tu wajib ye kawan2..sila la jawab salam dulu..(WAALAIKUMMUSSALAM W.B.T)..bagus anak mak..hehe..(^_^)

ok..sebenonye..i've been tagged by my lovely fren cik farhana fabulous..kamu ni cik ana memang nak kena babab tau..sebab cam saje je u nak kenakan i kan benda susah camni..majok ngan u..(sje nak menggedik jap..tettt...hehe)..ok..sory kalo de yang menyampah..sob3 (nak tacing2 lak ha aku ni xtentu pasal..) woii ika...!! jgn nak merepek..!! back to the topic..!! 

Rules:
1. put your music library on shuffle
2. for each question press the next button to get your answer
3.  you must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds ! most of the time they seems to work through, strangely enough
4.  ok, go !
5. when you're done, tag 20 people in this note

1...2....GO....!


if sumone says ' is this ok? ' u say ?
WITH U-CHRIS BROWN

how would you describe yourself ?
WAIT A MINUTE-PUSSYCAT DOLLS

what do you like in a guy / girl ?
MY MOTHER-RASHID A.BIKHA

how do you feel today ?
THE SHOW-LENKA

what is your life's purpose ?
TAKING BACK MY LOVE-ENRIQUE IGLESIAS

what's your motto ?
EH,EH-LADY GAGA

what do your friends think of you ?
LOVE BUG-JONAS BROTHER

what do you think of your parents ?
PIECE OF ME-BRITNEY SPEARS

what do you think about very often ?
SO WHAT-PINK

what is 2 + 2 ?
I HATE THIS PART-PUSSYCAT DOLLS

what do you think about your bestfriend(s) ?
MY OH MY-AQUA

what do you think of the person you like ?
DOWN-JAY SEAN FT LIL WAYNE

what is your life story?
POKER FACE-LADY GAGA

what do you want to be when you grow up ?
JAI HO-PUSSYCAT DOLLS

what do you think of when you see the person you like ?
ALREADY GONE-KELLY CLARKSON

what will you dance at your wedding ?
HATIN' ON THE CLUB-RIHANNA

what will they play in your funeral ?
NEVER BE-1ST LADY

what is your biggest fear ?
I'M YOURS-JASON MYRAZ

what is your biggest secret ?
DON'T STOP THE MUSIC-RIHANNA

what will you post this as ?
THE DAY U WENT AWAY-M2M

haha..so dis is my results..!! de yang masuk akal de gak yang langsung xmasuk akal and ade gak yang gile kentang die punye jawapan..hahaha..i loike..!! muahaha

TURN KORANG LAK..HAHA..TAG KAMU:



5 je yang mampu setakat ni..malas nak pikir lagi..dah ngantuk..tunggu je la ye..huhu..daa..




Thursday, November 25, 2010

AT 10 SEN..!!

tajuk nak gah..cam nak wat pengumuman ape je..haha
sebenonye cmni..korg perasan x selama ni setiap kali nak mulakan entry baru je mesti aku bagi salam dulu kan..aku bagi camni..".....salam....."

ha..sebenonye entry kali ni nak cite pasal bagi salam la ni..korg penah dengo x sebelum ni kisah pasal bagi salam yang bebunyi cmni..waktu dolu2 zaman kite mude2 kan (hmm..skng dh tua ke??terpakse renung kembali..huhu..) femes tau kalau kite bagi mesej ke pe kan..ramai yang akan tulis cmni.."..akum@a'kum@semekom@dan sewaktu dengannye.."

so..dari situ la wujudnye kate kite xelok bagi salam dengan cara pendek camtu sebab ia adalah gelaran untuk orang2 yahudi untuk orang2 bukan yahudi yang bermaksud "BINATANG" dalam bahasa Ibrani..dan semenjak itu kita disarankan menggunakan "assalamualaikum w.b.t @ salam.."

ok..skang waktu petang tadi..aku terbace lak 1 berite terkini yang mengatakan bahawa sebenonye "salam" juga adalah tidak elok diguna pakai untuk memberi salam kepada orang lain..sebabnye??

sebabnye salam tu bermaksud :

Maka berpalinglah (hai Muhammad) dari mereka dan katakanlah:"Salam (selamat tinggal)".
 Kelak mereka akan mengetahui (nasib mereka yangburuk). (QS. 43:89) 


 so..secara kesimpulannye..daripada kita membawa maksud yang salah setiap kali kita memberi salam kepada umat Nabi Muhammad S.A.W..lebih afdal sekiranye kita kembali kepangkal jalan dengan menggunakan cara memberi salam yang asal iaitu "ASSALAMUALAIKUM W.B.T" iaitu memberi salam yang penuh..lebih selamat (^_^)

** ha..disini saye ingin memohon maap la ye kalo selama ni saye menggunakan perkataan salam tu bagi sesiape yang dah terlebih tahu berkenaan maksudnye itu..huhu..maapkan saye..saye xtau..

Wednesday, November 24, 2010

menyepi..

......salam.......

owh dah lame xmenghupdet blog ni..xpela..just wat ckupkan syarat..arini korg xkan dengar ayat tonggang terbalik yang merepek + meraban lagi..sebabnye aku xbape sihat..dah 3 ari aku demam..dok terbongkang je atas katil makan ubat tido..huhu..pale otak ni pon dah tingtong dah..mane x nye sek tdo je..p nak wat cmne kan..dah makan ubat rase ngantok..tdo jela kan..korg pon cmtu kan..kn3? huhu

k,la..ckup setakat ni je leh membebel kali ni..daa...

* xpasal2 matahari tu nak emo lak..sabo je la..(T_T)

Sunday, November 21, 2010

weee....!!

.......salam.......

xde pape nak story kali ni..cume nak cite pasal PASAR MALAM lg..(suke2..hehe)
arini saye telah meluangkan mase ngan tembam saye...(ssshhh..diam2..jgn kecoh2 tau..nanti orang tau..huhu)

citenye camni..sebenonye niatnya si tembam saye ni nak ajak saye pergi temankan die g jogging sebab die demam panas sejak beberapa arini..so..doc nasihatkan die g excercise la sk8 kan kuakan peloh tu..bia cepat sembuh..then..sampai2 nengok2 die pakai baju t-shirt,tracksuit 3 suku, ngan cam sandal..dalam ati sek dok pikir je die ni nak g mane sebenonye..xkan nak g jog pkai sandal lak kan..nak kate nak g jalan2 pon xkan nak pkai camtu g jalan2 kan..plek kan..?? (tolongla pelik gak..huhu)

dari situ la mula nye sesi soal jawab :

i : nak g mane sebenonye ni?kate nak g jog..
t : nak g jog la ni..(sambil tersenyum..)
i : nak g jog penye camni..ngan pakai sandal je..(sambil wat muke pelik..)
t : laa..xleh ke nak g jog pakai camni..? (sambil melebarkan lagi senyumannye..)
i : cakap btol2..nak g mane sebenonye ni?
t : ......(hanye tersenyum sambil wat bodoh teros jalan..)
i : (sabo jela dalam ati ni..huhu)

then..kitorg g isi minyak dulu kat stesen minyak berdekatan..sambil tu pe lagi..bese la mulut pompuan kan..kalo selagi xpat jawapan xpuas ati..selagi tu la membebel bising asek dok tanye kan..(terpakse mengaku..)..(T_T)..last2 pas isi minyak tu die teros g tukar suar jean..wah..! berhasil gak upenye ek ngan cara membebel ni..(leh teroskan ni..hehe)

*** peringatan..!! jangan membebel selalu ye kaum hawa..nanti kaum adam cepat bosan..huhu

ha..ni dah sampai konflik dah ni..(perlu ke aku gtau dah sampai konflik..?? huhu)
tembam saye ni bawak saye g pasar malam yang pertama kat setiawangsa..actually lom malam lg..so kite assume pasar petang jela..huhu..kat situ pasar die kecik je..xbanyak sangat..jalan punye jalan..ktorg xde berkenan mane2 makanan kat situ..(dalam ati padahal cari kedai shawl..tp de 1 2 kedai je..huhu)..so..kitorg just beli burung puyuh goreng sekor ngan kentang spring tu je..

pas dah g situ..otw tembam saye nak anta saye pulang..tetibe saye ternampak pasar malam lagi satu kat sg besi..so pe lagi..saye ngan pantasnye gtau tembam saye & dengan xsemene2..kitorg singgah kat situ lak..(^_^) hehe..sebenonye kitorg memang kaki pasar malam..pantang nampak pasar malam mesti nak singgah punye..hehe..ha..pasar yang kat sini banyak sk8..ktorg beli yong tau fu, kuew teow goreng, rojak buah ngan piza seketol..(bukan kedekut beli seketol..p cume ngidam je nak rase piza tu ok..hehe)

bile dah abes beli ktorang cepat2 la balik kan..bab dah bape perhentian kitorg benti..kang lambat sampai lak kang..then bile sampai bangi..tetibe ktorang terpaku jap..sebabnye kat bangi pon de pasar malam gak..huhu..nasib bek la kitorg dah beli banyak kat pasar malam sg besi tu..kalo x..mau disinggah nye lagi pasar malam kat bangi ni..p kecewa la gak bab kat bangi ni lagi besar dari kat sg besi tadi..sdey xpat g..sebabnye kat pasar malam bangi banyak kedai shawl..(T_T)

tu jela sebenonye nak cite..kesimpulannye..arini ari PASAR MALAM sedunie ok..! haha...
dAh xtau nak merepek pe..jangan nak membebel lagi..sebelom ayat tonggang terbalik makin banyak kua..lebih baik saye mengundurkan diri..huhu daa~ (xtau nak ending camne..(T_T)..)

Friday, November 19, 2010

COME ON..!!

.....salam.....

wuaaaa...rase nak nangis je..(T_T) banyaknye la hai koje nak kene siapkan..orang lain sume dah balik kampung rehat2 cuti sane sini..bestnyeee...!! nak jugak..!!p apekan daya..aku je yang tertinggal kat ukm ni sibuk siapkan keje..pela nasib badanku yang kecik ni..(wah..! kecik ke??..pasan2..haha)

dahla exam pon just around the corner..lagi 2 minggu je lagi..p keje belambak lagi cam exam tu lagi 2 bulan je..dahla xde study week..tension2..!! huhu..leh ke aku kejar mase tok study final ni..cuaknye la hai..tuhan je yang tau cmane rsenye ati ku ini..(T_T)




COME ON IKA...!!! I KNOW U CAN DO IT...!!!
(tetibe bagi semangat tok diri sendiri lak..haha..semoga berkesan ika..)

ok..mari kita mengimbas kembali kerja-kerja yang perlu disiapkan:

1) Proposal tesis
2) Tesis
3) Sewerage design
4) Projek design
5) Water supply
6) JAR test report
7) River paper presentation 

wah..! makin ternampak banyak lak..down...........
daripada aku membuang mase mari kamu semua tolong siapkan keje2 di atas..t leh dapat pahala free..haha..renung2kan..selamat beramal..~ ngee (^_^)

* p/s : maaf dengan ayat tonggang terbalik di atas disebabkan pale yang sudah ting-tong..huhu..daa..

Sunday, November 14, 2010

Join contest jom..!!

ha..kawan2..jom kita join contest ni beramai2..banner die de kat side bar sebelah kiri anda tu..ni secare xlangsung menambahkan lagi cinta kite sume dan mengingati segala jase2 yang paling bernilai pada orang yang  xterhingge menjage kite mendidik kite dari kecik sampai la kite besa ni tau..mekasih cik fatin kerana wat contest ni..(",)

tok pengetahuan sume dis is my beloved late mom..ha..same x muke ktorg?? ramai orang kate saye ni hasil fotostet dari my mom ble dorang nengok muke both of us..baru terbukti kan dari DNA yang same..hehe

owh..mintak maaf ye cik fatin..saye xde koleksi gamba bersama my mom sepanjang idupnye..sdey (T_T)...(pengajaran: selagi ur parents still alive..take ur photo as many u can with them every moment..huhu) so..tok contest ni..saye just edit je our photo together...hope diterime..huhu

adiah yang paling saye paling ingat i gave to her is bracelet..tu la adiah paling mahal n cantik saye penah bagi..p sdey lg skali..sebab die hanye smpat pakai sekejap je sebelum die menghembuskan nafas terakhirnye..(T_T)

so..lastly..i want to say I LOVE U SOOOOO MUCH 'MA'......really2 miss u...

kawan2 yang saya nak tag:

~ just stick to 1 ~

......salam........

meh men teke teki jap jom..korang rase pe maksud tajuk ' just stick to 1 ' ni...?? ha..mesti de yang pikir ni pasal setia pada yang 1 kan...xpon mesti de yang pikir.."ade aku kisah??" huhu..kecewe jap..(T_T)

sebenonye ni kisah pasal aku g pasar malam semalam ngan my prenz..after ktorang dah memerah pale otak ktorang yang melampau dari pagi sampai ke petang untuk membuat tesis..otak pon dah jadi tepu..tambahan lagi perot pon dah bermain muzik r&b..so ktorang decide nak g pasar malam dekat sek16 bangi untuk mencari makan malam..

then smpai2 je kat sane..ktorang dengan muke ala2 pirana ni cepat2 jalan serbu pasar malam tu nak cari makanan..p bayangkan la bile langkah pertama je masuk tapak pasar malam tu..daripada lapar jadi xlapar bile pale otak ni dah pikir nak beli shawl baru..amazing kan..gare2 shawl perut jadi kenyang..haha

jalan punye jalan..singgah di 1 kedai shawl ni..murah gak la shawl die..shawl pelangi gypsi (betol ke aku eja ni..lantakla..janji korang paham..haha) die tu 15 hengget je..p aku xminat sangat..so mmbe aku je beli..pastu ktorang continue balik our journey kat pasar malam tu..(cam journey g mane je..ayat nak gah..haha)..dalam satu 2 langkah dari kedai tu..ktorang singgah la kat kedai shawl ke2..bab aku tenampak shawl cotton yang aku cari selama ni..belek punye belek tanye harge kat makcik tu..ha..!!amek kau..!! terkejut berok ktorang jap time tu ble makcik tu kate harge selendang cotton & gypsi kat situ sume 10 hengget..ha..murah kan..! (tolongla setuju dengan statement ni..huhu)..sbb ktorg survey2 kat situ harge selendang cotton & gypsi sume  belas2..ktorang xpnah jumpe lagi harge shawl tu sume 10 hengget tau..


aku yang cardi warne merah tu..ni pada minit ke 7 ktorang masuk kedai makcik ni..ngah usha shawl cotton tu..yang sebelah shawl putih tu kawan aku s0pey..die ngah usha shawl gypsi..yang de terselit sk8 baju putih kat tepi tu kawan aku yue..(die yang beli shawl gypsi kat kedai shawl no 1 td..hehe)



ni lak bile minit ke 10..aku still ade kat tempat yang same..padahal c sopey ni dah bpe kali g depan belakang depan belakang nengok shawl len n inner..c yue lak dah gerak g depan nak pilih inner shawl..


ha..ni minit ke 15..n aku still stick at the same place..pegang shawl yang same dari awal sampai skang..orang len sume dah berganjak g depan..aku sorang still dok kat situ lagi..cube nengok muke aku..tu pon still xdapat wat keputusan nak pilih warna ape..punye la susah aku ni nak wat pilihan kan..sanggop tu dok 15 min kat tempat yang sama je..gare2 confuse nak beli warne pe..huhu


ni lak min ke 20 setelah mereka sume selesai beli p masih menunggu aku yang belum selesai..(p time ni aku ngah bayar dah kot rasenye..sedapkan ati..hahaha)

pastu pas ati pon dah epy pat shawl..ktorang cepat2 g beli makanan sebab dah nak magrib..then balik la semula ke UKM 'tercinta'..hehe

* kesemua gamba ni di candid oleh membe ku yang bernama miza..die yang jadi tukang snap gamba sebab die xaddicted to shawl cam ktrang be3..huhu

ha...tula sebenonye cte penoh pasal tajuk entry ni..hehe..the end ~ ;p


FUHHH...!!

.........salam........




Uiii mak aiii....bukan men kepayah bebeno la ha nak wat blog ni upenye ye..sak8 pale otak ni nak pahamkan die nye step pe sume2 pekebende lain lagi la ni ha..nak cakap pon x bape nak paham lagi selok belok blog ni..kang tersalah cakap malu la plak..jatuh kemaluan aku kang..(otak don't be yellow k kawan2..hehe)


x ckup abes sume wayar dalam pale otak aku ni bereaksi nak pahamkan bende2 ni..sampai nak terputus pon de..cume naseb bek x putus je..kalo x dah innalillah la lak kan..x pasal2..huhu..ok..continue..urat segala urat otot segala otot aku pon turut membantu tau x dalam cubaan memahami pasal blog ni..punyela berusehe keras aku ni kan demi mencapai satu kejayaan..(sedapkan ati je ni..sekali sekala kene gak bagi semangat tok diri sendiri..haha)..ish korang paham ke pe yang aku merepek meraban tengah2 malam ni..?? aku sendiri rse ayatku ni dah cam orang senget dah..pe lagi korang kan..maaf la ye kalo korang rase cmtu..bab cam aku cakap tadi wayar2 otot2 urat2 sume dah berusehe keras membantu aku tadi kan..so dorang mengalami kerenjatan sebentar..huhu





agak2 wayar dalam pale otak aku ni dah jadi serabut camni ke ek..??
(ish..over tau die ni..huhu)




biase la kan kalo kita baru nak mencuba tu..perasaan ingin tahu tu melonjak2..kalo lah boleh diukur dengan termometer pon rsenye leh pecah bende alah tu dek suhu ingin nak tahu tu bukan men tinggi lg..(perlu ke aku bagi perumpamaan cmtu..?? huhu) ala..p korang pon mesti cmtu punye kan kalo baru2 nak cuba something new kan..hahaha..p serius r..mmg terasa lagi payah nak jawab exam pon de..agak2 korang dapat feel x ek camane betape susahnye diri ini untuk memahami selok belok nk wat blog ni ble bagi perumpamaan cmtu..??huhu..aishh..! makin senget dah aku ni membebel pastu bagi perumpamaan yang ntah pape..sebelom menjadi terlebih senget..bek aku undur diri dulu ye..huhu...daa~