Sunday, November 14, 2010

~ just stick to 1 ~

......salam........

meh men teke teki jap jom..korang rase pe maksud tajuk ' just stick to 1 ' ni...?? ha..mesti de yang pikir ni pasal setia pada yang 1 kan...xpon mesti de yang pikir.."ade aku kisah??" huhu..kecewe jap..(T_T)

sebenonye ni kisah pasal aku g pasar malam semalam ngan my prenz..after ktorang dah memerah pale otak ktorang yang melampau dari pagi sampai ke petang untuk membuat tesis..otak pon dah jadi tepu..tambahan lagi perot pon dah bermain muzik r&b..so ktorang decide nak g pasar malam dekat sek16 bangi untuk mencari makan malam..

then smpai2 je kat sane..ktorang dengan muke ala2 pirana ni cepat2 jalan serbu pasar malam tu nak cari makanan..p bayangkan la bile langkah pertama je masuk tapak pasar malam tu..daripada lapar jadi xlapar bile pale otak ni dah pikir nak beli shawl baru..amazing kan..gare2 shawl perut jadi kenyang..haha

jalan punye jalan..singgah di 1 kedai shawl ni..murah gak la shawl die..shawl pelangi gypsi (betol ke aku eja ni..lantakla..janji korang paham..haha) die tu 15 hengget je..p aku xminat sangat..so mmbe aku je beli..pastu ktorang continue balik our journey kat pasar malam tu..(cam journey g mane je..ayat nak gah..haha)..dalam satu 2 langkah dari kedai tu..ktorang singgah la kat kedai shawl ke2..bab aku tenampak shawl cotton yang aku cari selama ni..belek punye belek tanye harge kat makcik tu..ha..!!amek kau..!! terkejut berok ktorang jap time tu ble makcik tu kate harge selendang cotton & gypsi kat situ sume 10 hengget..ha..murah kan..! (tolongla setuju dengan statement ni..huhu)..sbb ktorg survey2 kat situ harge selendang cotton & gypsi sume  belas2..ktorang xpnah jumpe lagi harge shawl tu sume 10 hengget tau..


aku yang cardi warne merah tu..ni pada minit ke 7 ktorang masuk kedai makcik ni..ngah usha shawl cotton tu..yang sebelah shawl putih tu kawan aku s0pey..die ngah usha shawl gypsi..yang de terselit sk8 baju putih kat tepi tu kawan aku yue..(die yang beli shawl gypsi kat kedai shawl no 1 td..hehe)



ni lak bile minit ke 10..aku still ade kat tempat yang same..padahal c sopey ni dah bpe kali g depan belakang depan belakang nengok shawl len n inner..c yue lak dah gerak g depan nak pilih inner shawl..


ha..ni minit ke 15..n aku still stick at the same place..pegang shawl yang same dari awal sampai skang..orang len sume dah berganjak g depan..aku sorang still dok kat situ lagi..cube nengok muke aku..tu pon still xdapat wat keputusan nak pilih warna ape..punye la susah aku ni nak wat pilihan kan..sanggop tu dok 15 min kat tempat yang sama je..gare2 confuse nak beli warne pe..huhu


ni lak min ke 20 setelah mereka sume selesai beli p masih menunggu aku yang belum selesai..(p time ni aku ngah bayar dah kot rasenye..sedapkan ati..hahaha)

pastu pas ati pon dah epy pat shawl..ktorang cepat2 g beli makanan sebab dah nak magrib..then balik la semula ke UKM 'tercinta'..hehe

* kesemua gamba ni di candid oleh membe ku yang bernama miza..die yang jadi tukang snap gamba sebab die xaddicted to shawl cam ktrang be3..huhu

ha...tula sebenonye cte penoh pasal tajuk entry ni..hehe..the end ~ ;p


2 comments:

misz FaTiN said...

Pilih ye yg mana berkenan..huhu..

Jom join mycontest.. ^_^
http://atentiqa.blogspot.com/2010/11/contest-i-love-mymum.html

bantalbucuk said...

nak join pilih pon bole..hehe
owh..contest ek..ok2..t try usha dlu..bab baru lagi..so xreti sgt ngan step2 blog2 ni..huhu