Friday, December 24, 2010

BACK TO BASIC....!!

........ASSALAMUALAIKUM W.B.T..........

adehhhh...arini memang menguji ketabahan hati sungguh..huhu..tadi pagi saya ada presentation viva untuk tesis proposal saya..dan saya dinilai oleh 2 orang iaitu supervisor saya dan juga examiner saya..untuk pengetahuan semua kedua-dua orang ni mempunyai title PROF..oh..my...mana tak gila saya di buatnya time present tadi..bertubi2 saya disoal..huhu..tapi nasib baikla examiner saya je yang banyak tanya..then supervisor saya tolong backup saya sikit2..thank you prof..i lebiu la..hehe

ok..daripada presentation tadi saya dapat tangkap beberapa moral disini..as a civil & structural engineer..we have to know the basic knowledge about fundamental engineering..such as bending moment diagram and shear diagram..macam contohnya tadi time present, saya dan member2 saya yang lain just kena tanya simple basic fundamental sahaja..die suruh my friend lukis moment diagram for a simple beam with simple loading..my friend tak dapat jawab and prof suruh saya pulak yang jawab..FUHH..!! nasib baik dapat jawab..(aku dapat jawab pon sebab dulu training dengan dia..dia dah pernah bagi ujian kat aku time training pasal benda moment & shear diagram ni..haha)


ha..ni la soklan yang prof bagi tadi pasal suruh lukis moment diagram..sebijik soalan dia..-google image

prof cakap even nanti kita time interview pon dia akan tanya benda2 yang basic macam ni..dan macam mana kita nak mengaplikasikan semua fundamental tu ke atas kerja kita..yela..sebab betul kata orang..orang yang pandai dan berjaya adalah orang yang boleh mengaplikasikan teori dan praktikal..

tapi macam mana pon prof2 kalian menghentam kami time present..kami terima dengan hati yang terbuka..tanpa prof yang membimbing kami..dah tentu kami tak akan dapat faham dunia engineering ni dengan meluas..THANK YOU PROF...!!! (dah puji ni kena bagi A ni untuk tesis..haha) (^_^)

ok la..daa..


4 comments:

y-A-n-A said...

cuak pulk nak msok U baca entri ni.. -___-

bantalbucuk said...

ala..rileks je yana..as long as yana tak mudah putus asa ok & try do the best..~ =)

Fxysche Nas said...

mak aihh..
juling
juling
sgt xterror bak2 nih
lukis2 bolehla... =D hee

good luck!! ;")

bantalbucuk said...

haha..sampai juling ye cik fxysche..thanks..gud luck gak tok kamu bab melukis-lukis..hehe :D