Friday, December 24, 2010

IMPIAN KU UNTUK KE SANA...

.........ASSALAMUALAIKUM W.B.T..........

sebenonya kan..aku ada berangan nak pergi kat 4 tempat yang aku tak pernah pergi lagi sebelum ni..tapi kan..tak taula kenapa aku rasa macam susah je nak pergi situ tau..ok cerita banyak pon tak guna kan..buat korg bosan je dengar ayat aku yang gila ni..huhu..meh aku bagitau korg mana tempat yang aku berangan nak pergi sangat tu..korg kira beruntung tau dapat tau rahsia aku..sebab orang lain tak tau pon aku berangan nak pergi tempat2 ni..haha

1) GENTING HIGHLAND


sampai sekarang aku tak pergi sini lagi sebab nya aku takut nak pergi sana dengan jalan yang berliku2..pulak tu aritu ada keluar berita lak bas accident..lagi la aku cuak..tapi terigin gila kot nak pergi sini..huhu (eleh ka..kalau ko pergi pon macam berani je ko nak main benda2 tu..haha)

2) CAMERON HIGHLAND


ni pun lagi satu tempat yang sampai sekarang aku tak sampai2 sebab aku takut nak lalu jalan dia yang berliku2 gak..tup2 aritu keluar berita gak bas accident kat jalan situ..adehh...! teringin nak makan strawberi kat sana..huhu

3) SUNWAY LAGOON


yang ni pulak aku tak datang2 lagi sebab harga tiket dia mahal la..lagipun time ada duit tak ada membe pulak nak pergi sana..malang sungguh nasib badan aku yang kecik ni..(perasan..! haha) orang kata sunway banyak game banyak tempat boleh lawat dalam tu..saya nak gak pergi...!! (T_T)

4) MELAKA THEME PARK


ha..yang ni pulak aku tak dapat pergi lagi sampai sekarang sebab aku tak tau nak ajak siapa..my lovely friends time sekolah menengah ada plan nak pergi sini..tapi masing2 busy..so tak dapat nak berkumpul semua..maka tak jadi la plan kami..huhu

korg perasan tak yang dua tempat di atas adalah tempat tinggi dan dua tempat yang bawah adalah tempat untuk bermain2 dengan air..wuuuaaa....sedih tau tak dapat pergi sini..jeles je dengar dorg cakap pergi tempat2 ni best..ada siapa2 yang baik hati nak sponsor bawa saya jalan2 pergi semua tempat ni tak..?? (jangan nak perasan la ika oii..ko tu bukan artis pon nak kena orang sponsor2 ni..bo layan..!!! haha)

ok la..dah tak nak cerita lagi..buat makin sedih je tak dapat pergi...huhu..daa..


p/s: semua gambar ni saya search kat google ye..

26 comments:

cik nad said...

meh la dtg melake...kite bwk g sane hehehe

cik lya said...

melaka tu je tak pernah gi lagi :)

Enna Banana said...

waahh!! semua tempat best, semua enna dah pergi kecuali melaka themepark :(

ARJUNA.Inc said...

waa...melaka je x p lagi!!!...

bantalbucuk said...

nad : wah..betul ke nad nak bawak?suke2..nanti kalau kita singgah melaka..nad bawak tau..hehe


cik lya : yeke..?jom kita pergi same2..hehe :D


cik enna : memang best eh..?ni yang kita lagi bertambah jeles ni..huhu..jom kita pergi melaka..!! ;p

bantalbucuk said...

arjuna : wah semua orang xpernah pergi melaka lagi rupanya ye..hehe

Enna Banana said...

awak dah pergi bukit merah? bukit merak pun best ohhh

bantalbucuk said...

belum jugak..~ sebenonya kan cik enna boleh dikatakan semua tempat peranginan kita lom pergi tau..sdey kan..huhu

Fxysche Nas said...

semua tmpt da sgt bhya...
nk ondwy g n pulg tu kne ambil risiko
takut gk nk g ne..
uuuu..jln2 dlm uma je gk nmpknye paling selamat. =p hehe

miss anum said...

sy pun x penah ke sana lgi..teringin...huhu

misz FaTiN said...

sume tempat ni fatin da pegi.. meh la dtg mlk leh g mlk wonderland 2.. xpun,, dtg lah s.alam,, nnt leh kita g sunway sama2.. hehe.. fatin suka jln2 ni..hehe.. :)

aisyahnadiah said...

ecar...jum ka...kite g sunwway lagoon..kite pon tak nah g lagi..memebe2 kite pon sume tanak g situ, sebab dorang sume dah penah pegi.. teringin! jum!

bantalbucuk said...

fxysche : a'ah tol tu..sume tempat berisiko..jom la..kita jalan dalam umah same2..hehe ;p

miss anum : tula..teringin kan..jom kita pergi jom..! hehe

misz fatin : ala..fatin nape dah pergi sume tempat..ni yang jeles ni..hehe..ok..nanti kalau ada masa fatin bawak kita pergi jejalan kat tempat2 tu tau..kita g sama2 eh..(^_^)

ecah : yeke cah?ingatkan u dah pergi dah..rupanya bukan i je la yang ketinggalan zaman kan..hehe jom kita g jom..;p

Mawar Merah said...

Bykkan bersabar... 1 hr nnt pasti dpt pegi tmpt2 berikut. mcm MM dlu, mmg xpnah gi tmpt2 tu sbb parents jnis xpnah bwk ank2 kuar mkn angin. Hanya mau ank2 ngadap buku smpi migrain. But aftr da kawin, syukur hubby bwk g tmpt2 tu. mmg best.

bantalbucuk said...

Mawar Merah : tula..sekarang ni memang kena tunggu jela masanya tiba..=)

HaNa HoNeY said...

wah...
nak pegi sunway lgoon
p tiket siyesly bapak mahal
aish
t u pegi ajak i eh
^_^

bantalbucuk said...

ok dear..~ no problem :D

misz FaTiN said...

boleh saja nak g same2.. tp awk support bule?..hehe,, ;p

misz nana said...

waa.. bestnya.. nana pun tak pernah pegi lagi..huhu

bantalbucuk said...

fatin : support makan boleh la..kalo yang lain tu..kena kira bajet dulu..hehe ;p

misz nana : tula..bestkan cik nana kalau dapat pergi..=)

FarhanaFabulous said...

ika..last week baru gi melaka theme park ngn cameron wit my family..blek cameron trus mabok2..ni pun nga dmm smpt lg nk comment..hehe..

misz FaTiN said...

just joke je la dear..
tp if nk blnje mkn betol2 fatin terima je.. hehe.. ;p

Annie said...

Insya Allah...sampai juga ke sana tu. Luar negara pl??

bantalbucuk said...

ana : yeke na..?ala..saje je tau ana ni bagi kita jeles..kan dah demam..hehe

fatin : laa.baru nak belanja betol2..p fatin dah kate joke xpela..cancel je la..hehe (^_^)

annie : aminn..cik annie..ni yang dalam negara pon tak t'pergi..ni kan pula luar negara..huhu

chenta said...

dlm senarai u tu, melaka theme park je i dh g.hehehe

bantalbucuk said...

chenta : o0o0o yeke..orang lain situ je yang belum pergi..tapi u lak yang situ je u dah pergi..hehe :D