Wednesday, January 12, 2011

BROGA HILL...YEAH..!!

...........ASSALAMUALAIKUM W.B.T...........

ha..semalam aku ada cakap pra broga kan..sekarang ni..aku dah naik aku nak cite pasal pendakian aku lak..best ke tak..uish..! agak penat gak la kitorang panjat bukit ni..nama je bukit tapi mak aiihh penat dia..semput kot..dulu aku pernah panjat Gunung Ledang..tapi rasanya xde la penat sangat cam tadi kot..huhu..maybe sebab nya kitorang sampai tu dalam kedaan tergesa-gesa nak naik kot..sebab tu cepat pancit tengah2 jalan..

kitorang gerak kol 5 lebih dari ukm..then singgah berhenti solat kat masjid dulu..campur sesat lagi..kitorang sampai kat parking kaki bukit tu lebih kurang pukul 7 pagi..sebab tu la masing2 naik dengan tergesa2..yela..niat nak tengok sunrise..tapi sampai kol 7..takut tak sempat pulak nak tengok kan..

jalan naik ke bukit ni memang sangat mencabar..maybe ada hikmah jugak kot kitorang sampai lambat..sebab time tu dah cerah sikit kan so boleh nampak jalan dia macam mana..jalan dia nak mendaki tu terbelah sana terbelah sini..pastu macam ada gaung sikit..bukan gaung besar mana pon..aku tak tau nak panggil apa..so aku main sebut jela gaung..haha..ok la..malas nak cerita panjang2..jom tengok gamba..



ni kat kaki bukit sebelum mendaki..1.7 km untuk ke Broga Hill..


kitorang panjat sampai sini pukul 7.40 pagi time tu..


ha..ni kat puncak pertama..kitorang sempat jugak tengok sunrise tau..cuba tengok tu..hehe


ok..yang ni tambahan..hehe


cantikkan view dia dari atas..ni adalah view Pekan Broga..


cheh..konon berjaya mendaki la ni..haha


time ni dah turun sebab matahari dah naik..panas dan silau..huhu


ada buaian tau..cantikkan view dia kat sini..agak2 ni ke buaian time photoshoot dr sheikh muzaffar tu ek..


aku pon try la nak naik konon2 nak jadi dr harlina main buai..tapi tak sampai lak..dah jenjet pon tak sampai..sabo jela dengan ketinggian seadanya..huhu


ni gambar penutup..hehe..


masing2 muka penat lepas turun..haha

okla..tu je yang boleh aku cerita..penat badan tak hilang lagi..daa..

8 comments:

::deebaadeeboo:: said...

wah ecar..seronok ok dah daki..oohhh,bile i nk sampai saneee..

bantalbucuk said...

seronok sangat tau even penat..jom ba..lain kali kita wat trip untuk kepoci2 kita semua pulak..hehe

misz FaTiN said...

g hiking ramai2 best kan..
i like.. ^_^

anisyud_01 said...

hehehe..tbe2 tringat kt pnjat gng ledang sama2..=p

oh,de tag kmu kat:
http://anisyud01.blogspot.com/2011/01/tag-tentang-makanan-tag-by-qilah_6388.html

bantalbucuk said...

anis : hehe..tau xpe..memang kenangan abes la naik gunung ledang tu..hehe

bantalbucuk said...

fatin : memang best..rase meriah je..semua penat rase hilang time dah tengah suka2 tu.. :D

y-A-n-A said...

jelez! jelez! jeleZ! terasa nak jalan2 cam tu..

bantalbucuk said...

yana : jom kita jalan sama jom naik bukit atau gunung lain pulak.. ;p