Wednesday, January 26, 2011

KUACI CHA CHEER..

............ASSALAMUALAIKUM W.B.T...............

kalau tengok tajuk entry kat atas tu mestila sebab nak cerita pasal kuaci tu kan..sebenarnya semalam jalan2 pergi beli barang2 keperluan..then terlalu pula kat bahagian makanan nampak kuaci cha cheer ni..apa lagi cepat2 la ambil kan..sebab aku suka gila makan kuaci ni..rasanya banyak2 jenis kuaci..kuaci ni paling sedap..sedap rasa dia manis pastu wangi je..rasa feel je bila nak makan tu tau..hahaha

tapi korang pernah dengar tak isu pasal kuaci ni dulu..ada khabar angin dulu katanya kuaci ni tak halal masa mula2 pengeluaran dia..start dari situ la aku dah stop berhenti makan kuaci ni..sebab was2..then sekarang bila aku usha2 balik..kuaci ni dah diiktiraf halal..logo halal dia pon logo halal yang tulen..so..sekarang tanpa was2 lagi  aku membelinya..hehe

sebab tadi dah kempunan sangat tengok paket kuaci ni kan..aku pon start memulakan operasi untuk memakannya bermula dari jam 2 petang sehingga la 3 petang..non stop tu..haha..tapi tak adala aku makan khusyuk gitu je..sambil tu aku blogwalking & facebooking la kan..hehe..tapi serius penat tu makan kuaci ni non stop sorang2..abes kecut bibir ni..nak stop tak boleh sebab makan kuaci ni macam gian..susah nak berhenti kalau dah makan..so nak tak nak..kena makan sampai habis..haha


ni la hasilnya..baru paket kecil dah makan masa sejam sampai kecut bibir..kalau paket besar tak tau la apa jadi..huhu

okla..tu je nak merapu..daa..(sambil buat muka puas hati dapat makan kuaci..hahaha)

19 comments:

FarhanaFabulous said...

suke jugak mkn kuaci ni..eheee...

bantalbucuk said...

sedap kan na..lazat berkrim gitu..hehe ;p

bidadarihijau said...

dh lameee wooo tak mkn kuaci...tingat dulu2 time xreti mkn..abes basah kulit koci dgn airliur..ahahaha

bantalbucuk said...

hahaha..tau xpe..tadi makan pon dah macam budak kecik dah..berkecai kulit kuaci tu digigitnya..sebab dah lama tak makan.. ;D

sissyira said...

salam

mmg besh makan kuaci sambil tengok tv =)

mie said...

walaupun xkenyang..
tapi memuaskan kuaci tu..
eheheee

y-A-n-A said...

sedap makan kuaci.. lg2 masa tgh lepak dgn membe.. hehehe

bantalbucuk said...

syira : memang layan abes la kalau sambil tengok tv..hehe

mie : betul2..kalau setakat nak kunyah2 tu makan je kuaci ni..nyummy..~ ;D

yana : a'ah..tapi kalau makan time lepak ngan membe lagi la khayal makan kuaci ni..sebab sambil borak tangan pon men sumbat je kuaci ni kat mulut..haha

YanaMIB said...

kuaci ni sdp..tp nk mengupas nya tu alahai mlsnyee..haha..nk mkn pn mls kn..=P

Enna Banana said...

OEMMGEE!! kuaci ni my fav la yunk! uhuuu..bau dia sedap, makan pun sodap :D


P/S : sorry pasal comment tu, enna x terperasan actually, enna ngat enna dah reply! kalau x gitau mesti enna x perasan, srry honey!! :(
ni baru sempat nak bw tau sebab cuti kan. sorry again!

bantalbucuk said...

YanaMIB : betul2..nak mengupas tu bukan main malas lagi..tapi nak makan..nak tak nak memang kena kupas la..hehe

cik enna : a'ah kan..memang delicious abes la kuaci ni.. :D

p/s : xpela cik enna..kita paham..saje je aritu bagi ayat sdey..hehe

Enna Banana said...

awk suka buat ayat sedih tau, huaaaa..gila rasa bersalah tau awk uhuuu..

bantalbucuk said...

enna : hahaha..ala..sekali sekala saje je nak usik enna..xtau lak cik enna ni boleh rasa bersalah sampai macam ni sekali..tak ada pape la.. ^_^

::deebaadeeboo:: said...

lame gile xmakan kuaci..dulu2 je time sekolaa..

bantalbucuk said...

kuaci ni bak kata orang apa tu ba..legend eh..?? haha..(mengarut sudah..)

misz FaTiN said...

kuaci ni sgt sedap..
bila da mkn mmg xleh stop lah..huhu.. ;)

bantalbucuk said...

betul2..macam dia letak drug lak bagi gian..hehe

Nik Azi said...

skang ni kan,kuaci chacheer ada wat lucky draw tapi xtaw lak ape hadianya,ada sesape taw tak?

Nik Azi said...

skang ni kan,kuaci chacheer ada wat lucky draw tapi xtaw lak ape hadianya,ada sesape taw tak?