Friday, January 14, 2011

LAMA SOSIAL MALAYSIA VS FACEBOOK..??

............ASSALAMUALAIKUM W.B.T..............

ha...cepat semua rakyat malaysia..dengar sini...!! cewah..macam apa je..haha..tak ada apa2 pun..cuma kat sini saya nak bagitau korang semua..malaysia pon ada laman sosial nya sendiri tau..yang dinamakan 1MALAYSIA..laman sosial ni lebih kurang sama macam FACEBOOK tau..kalau korang tak percaya tengok gambar kat bawah ni..


ha..sama tak..?? gambar ni saya ambil dari LAMAN RASMI OH! MEDIA'S..ni link 1MALAYSIA

maksudnya kat sini kan..kalau nak ikutkan semangat kita sebagai rakyat malaysia..kita patut sokong laman sosial buatan negara kita sendiri..betul tak..?? sebab facebook yang kita guna sekarang ni adalah diasas oleh foreigner..macam bak kata iklan kat tv kan.."gunalah buatan MALAYSIA.." hehe..

okla..tu je nak share..nak review pasal 1MALAYSIA ni pon tak boleh..sebab saya pon tak try sign up lagi..haha..selamat mencuba..daa..



p/s : lupa nak cakap..kalau nak buka link dia..dia memang selalu problem sikit..maybe sebab baru buat kot..sebab tu ada problem lagi..kena refresh banyak kali kalau tak boleh buka tau..

15 comments:

EJA said...

awak buat entry laman social malaysia ni..barula saya tahu ianya wujud...thanks..

bantalbucuk said...

welcome..saya pon baru dapat tau pasal benda ni.. =)

::deebaadeeboo:: said...

car..da sign up ke?bes ke?

arep_lockermonth said...

hi salam.im your new follower!
singgah my blog kalau free and follow my blog back k!

http://myamigosspace.blogspot.com/

sissyira said...

salam

cepat bertindak tu :D

LehaMY said...

huhuuuuuu. baru tau ada . betul3 . sokong la barangan buatan malaysia . :D

Jejentik said...

tp malas nk buat join byk2 sosial web ni...leceh...tkut trlupa password ;P

y-A-n-A said...

ohO.. nak try lah!! :D

bidadarihijau said...

eh..bru thu jugak pasl ni..huhu

A'IM said...

dah join ker blom??

bantalbucuk said...

diba : lom lagi..baru godek2 gitu je..hehe ;D

arep : thanks for following..ok..nanti saya jenguk sana ye.. =)

syira : bertindak cepat lebih baik sebelum terlaat kan..hehe

lehamy : ha..baru la nama nya rakyat malaysia..haha

jejentik : kalau takut terlupa..wat la password yang sama je..mesti tak lupa..hehe ^_^

yana : try jangan tak try..pastu gtau kita macam mana ye..best ke x..hehe

bidadari : xpe..ramai yang baru tau kewujudan ni..so..bukan anda sorang je yang baru tau..;p

a'im : belum lagi..sebab malas nak isi borang dia time tu..haha

sang kelembai said...

owh yekew..
ade ek..
kalu refresh dh byk2 kali..?
kire awk tipu la ek..
wakkakwak
D

bantalbucuk said...

sang kelembai : mana ada tipu..memang betul la..tak caya cuba try..huhu

sang kelembai said...

xle pon..
tipu jew...
dh bkk dh taw smalam..
dkt 143 kali refresh taw x..
wakakkwa
kwakkaka
:D

bantalbucuk said...

yeke..?? agaknya untuk manusia je kot boleh tengok..kalau sang kelembai kan half bunian..so sebab tu tak dapat bukak..hoh0h0