Sunday, January 23, 2011

MELAWAT ZOO NEGARA..YEAY..!!

.........ASSALAMUALAIKUM W.B.T.........

uish dah lama saya tak update blog bucuk saya ni kan..sebabnya kemalasan + kepenatan + kesibukan = tak ada masa nak update blog..huhu..ok..entry kali ni nak cerita pasal saya pergi zoo negara aritu..macam budak2 pula kan..hehe..teringat tu zaman kanak2 dulu time sekolah rendah..selalu buat lawatan sekolah pergi muzium la..pergi zoo la..pergi petrosains la..mesti excited tahap maximum punya la..yela..saya duduk johor..buat lawatan pula ke kl..mau tak seronok dapat jalan jauh..budak2 la katakan..haha

ok..back to the story..aritu tetiba tembam saya ni ajak saya pergi zoo..dia kata dia tak pernah pergi zoo time dia kecil2..plus pula membe dia ada yang baru lepas pergi zoo tu bercerita pula dengan dia pasal binatang2 kat sana kan..lagi la bertambah excited dia mengajak saya pergi ke situ..then dengan kesungguhan dia mengajak saya..saya pon temankan la dia..kesian la pula kan tengok dia beriya nak pergi zoo tu..lagipun saya pernah pergi zoo tu pon sekali je..tu pon time kecil2..so dah lama la kan..ingat2 lupa je tengok binatang time tu..

ha..jom kita tengok gambar jela eh..penat la nak bercerita..huhu..

si zirafah yang tinggi lampai..excited dapat tengok real..haha

 si gajah yang peramah..comel tau gajah ni..senyum je..cute habis la..rasa nak bawa balik je..hehe

 si merak yang cantik..tak dapat tengok time dia kembangkan ekor dia..tapi kepala dia yang warna biru tu memang cantik..subhanallah..

 si ayam yang comel warnanya..badan dia warna putih..tapi tengah2 dia warna hitam..memang cantik dan juga lincah..time ni dia tengah mengepak kepaknya dengan laju..

 si rusa yang sedang menikmati makanannya..pakcik yang bagi makanan rusa ni time ni kerek gila..huh..!

 si singa yang garang..si jantan baru epas usha si betina..haha

 
 si ostrich yang laju..

 si unta yang mempunyai bonggol sedang berehat..tapi yang belakang tu tengah terbongkang baring..comel je..haha

 si tikus yang terbesar..memang besar gila la tikus ni..geli tu..

 si...tak ingat lak nama dia..tapi comel..kecil je badan dia..hehe

 si..tak ingat juga..tapi lincah tau binatang ni..tetiba saya tengah cari dia kat bawah..dia dah panjat naik atas pagar tu..hehe

 si..tak dapat detect nama dia..tapi rasanya ni la orang utan kan..tengok muscle dia..korang ada..?? huhu
tapi serius..tak tipu..gaya dia sebiji macam manusia..cara duduk dan berdiri..

 si..tak tahu juga nama dia..tapi memang besar gila la binatang ni..kalau tak silap ni bukan mawas eh..?? kalau salah maaf la ye..huhu

 si harimau yang lawak..sebab dia lari2 then terus terjatuh dalam air tu..semua orang gelakkan dia..haha

 si leopard yang paling pantas berlari..kagum dapat tengok real tu..

 si buaya yang belum membesar..

 si iguana yang pandai menipu dengan warnanya..

 si ular sawa yang besar..

 si labi yang sedang melihat ke atas..tapi kenapa mesti semua tengok atas ek.??

 si kura2 yang terbesar..seberat 120 kg..

 si kelawar yang tergantung..

 si lebah yang telah di awet..

 si penguin yang cute..hehe

si ikan yang teramatla besar dan panjang..

si badak air sedang makan dengan sedapnya..

si kuda yang manja..

si kuda yang mempunyai style rambut..haha

ok la..tu je..maafla kalau entry kali ni banyak gambar..hehe..sebenarnya ada banyak lagi..tapi yang lain rasanya binatang yang dah selalu kita nampak kot..so tak payah la kan..daa..

12 comments:

FarhanaFabulous said...

ohoo ! gotcha ! pegi ngn pakwe ea?? haaa kantoi !

Muhammad Zulhusmi said...

pasni try la zoo melaka lak. lg besar. hhaha. jarang ada pakwe jenis ajak gi zoo.

sissyira said...

salam

layannn...tapi pejam mata kat bahagian ular..heheh....tau dah kompom ada pic ular...dah nak tutup tadi..tapi kuatkan semangat juga..heheh


Jom Baca dan Komen--cara memilih nama domain yang terbaik

bantalbucuk said...

ana : sshhh..diam2 sudah..hahaha

zulhusmi : lagi besar eh..?? adehh..ni pon g zoo negara round semua tempat dah ambil masa 2 jam..kaki pon dah lenguh..kalau zoo melaka lagi besar xtau la macam mana nanti..hehe

syira : o0o0o takut ek ngan gambar ular..? ada banyak lagi gambar macam2 jenis ular..tapi naseb baik kita tak upload..hehe

y-A-n-A said...

best nyew!! yana tak pernah tengok pingu.. citer kartun ada lah.. :((

bantalbucuk said...

yana : xpe..yana ajak la sape2 g zoo..pingu tu sentiasa tungu yana datang melawat dia tau..hehe..tapi serius memang comel tau yana pingu ni..cepat pergi melawat dia.. :D

misz FaTiN said...

jln2 di zoo sesekali sgt menyeronokan..

psstr...erm.. yg tue bf kamu ye?..hehe

bantalbucuk said...

fatin : memang seronok tau fatin..terasa jadi dak2 jap sebab excited..hehe..a'ah..dia yang banyak jadi model kat binatang kat situ..hehe

Cik Moon said...

ehh muat ke kereta tu nak bawa balik gajah tu? hehe~

bantalbucuk said...

sebab tak muat la tak jadi bawak balik..hehe ;D

bidadarihijau said...

olololo...sweet jer dating tgk binatang..esok2 boleh bawak anak2 plak..haha

bantalbucuk said...

hehe..insyaALLAH kalau ada jodoh & ada rezeki dapat anak..maluuuu..~ haha ;D