Saturday, January 29, 2011

UKM --> MID VALLEY --> WANGSA MAJU --> DANAU KOTA --> ALAMANDA -->UKM

..........ASSALAMUALAIKUM W.B.T..........

kali ni nak cerita pasal seharian saya berjalan semalaman dengan kawan2 saya semalam pula..dari tengah hari sampai la ke.....rahsia..hehe..ok..semalam mula2 kitorang jalan2 dulu kat pusanika UKM sebab kat pusanika ada booth jual2 baju, selendang, buku, & macam2 lagi la..biasala perempuan kan..setakat cuci mata pun dah kira puas hati walaupun tak beli..hehe..lepas tu kitorang terus gerak naik tren ke MID VALLEY..

ding dong..'stesen MID VALLEY' katanya operator tren..fuhh..! lega dah sampai..mau nak tergolek dibuatnya dalam tren tu tadi sebab ramai sangat orang macam sardin dah..cepat2 kitorang keluar tren tu & jalan2 la kat mid valley tu..niat nak pergi situ sebenarnya nak pergi pc fair..boleh tahan juga la pc fair kat situ..tapi tak suka sebab sesak sangat..tapi yang penting bak kata orang kan..alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan..dengan tak semena2 kitorang pon sambil2 tu shopping la sikit2 kat jusco mid tu..tapi saya tak beli apa2 tau..percaya tak..?? hehe

ok..selesai sudah misi di MID VALLEY..destinasi seterusnya adalah Wangsa Maju..misi ke sana adalah sebab membe saya nak ambil kereta baru dia dekat abang dia..so..datang dengan tren..nak pergi kl sentral pon dengan tren la kan..korang nak tau apa jadi..??


lihatlah betapa ramainya orang yang tengah tunggu tren..huhu..(sila abaikan tangan peace diatas..haha) kitorang sampai terpaksa lepaskan 2 buji tren sebab tak muat nak masuk..punya la sesak dalam tren tu..kalau tadi tren dari UKM dah macam sardin..saya tak tahu la yang ni sesak macam apa dah..huhu..last2 kitorang ambil keputusan untuk mengambil teksi je untuk pergi ke stesen LRT yang berdekatan sebab time tu dah nak magrib..


ni la membe2 seperjuangan saya..hehe


bosan sementara tunggu tren sampai..haha

pastu dah naik teksi sampai LRT berdekatan..kitorang solat magrib dulu..then terus menuju ke Wangsa Maju..bila dah sampai sana..dah selesai misi kat sana pula..kitotang terus menuju ke kedai makan di Danau Kota sebelum kitorang jalan2 kat UPTOWN..boleh tahan juga la..dua kali pusingan juga kitorang jalan kat situ sebab nak cari barang yang betul2puas hati kan..last2..saya terjumpa skirt yang dicari2..tadaaa...


dah lama teringin nak cari skirt macam ni..tapi sebelum ni tak ada keyakinan yang cukup lagi untuk membeli sebab nya...hmm...ada la..mana boleh bagitau..haha..mula2 nak beli warna putih pink..tapi macam susah nak padankan dengan baju so ambil warna hitam je..senang nak padankan dengan macam2 warna kan..murah je..saya dapat harga RM 28..tak tahula kalau ada orang pernah jumpa lagi murah..huhu

nampaknya semua membe2 saya pon dah puas hati dapat buah tangan masing2 kat UPTOWN tu..dengan tanpa membuang masa kitorg terus pergi terjah putrajaya pula..ambil2 gambar jap kat jambatan situ..pastu pergi ALAMANDA..tujuan..?? untuk berkaraoke..haha..tapi kitorang ambil setengah jam je..sebab kedai tu dah nak tutup dah lagi setengah jam..huhu

tamatla sudah lepas setengah jam kitorang berkaraoke dekat situ..dengan mata kuyu masing2..kitorang bergerak pulang ke kolej masing2 di UKM ni..sekian..~

24 comments:

EJA said...

beshnyer jalan jalan..btw..skirt tu lawa!

Mr. Swift said...

awak pakai skirt?
wohhoo, jangan! :D

y-A-n-A said...

lawa lah skirt!! wane itam senang sikit padan dgn pe2 baju kan?? :DD

::deebaadeeboo:: said...

wahh..jaoh perjalanan ye ecar..bile mau sampi ke uia..huhu

bantalbucuk said...

eja : jom lain kali kita jalan bersama pula..hehe..tq

mr.swift : baru nak try pakai..kenapa jangan..?? huhu

yana : thanks yana..a'ah..lagipun bak kata orang hitam itu menawan.. ;D

diba : ala ba..kita selalu teringat nak singgah uia..tido bilik u..lepak2 ngan u n zha tau..tapi kita takut uia jenis xleh buat camtu je..huhu

Mawar Merah said...

Ha'ah. Kaler itam senang nak match dgn byk warna. Shantek...shantek..

sissyira said...

salam pagi ahad =)

comelnya skirt tu =)

Heidi Shafiq said...

sendat giler padat ramai org..

bantalbucuk said...

kak Mawar : betul tu kak..hehe..terima kasih.. ^_^

syira : thanks syira.. :D

heidi : tau xpe..memang sesak habis aritu..huhu

Enna Banana said...

OEMMGEE! kuatnya kamu berjalan syg, jauh tuh! ahah

bantalbucuk said...

enna : memang kuat kalau bab berjalan2 ni..tapi lepas berjalan kepenatan tidur tak ingat dunia dah..haha

Cikgu Fikri said...

aritu masa fiq nk balik ari jumaat..
kt komuter UKM penuhlah sesak...
cm sardin..
xsgka sabtu pown sesak gak...
ish2....
anyway, byknyer jalan2....
bab karaoke kt alamanda tu,
mmg best kan?
tp dia dh tukar sistem lah...
kalau ikut lagu, had utk 12 lagu jerk..
hurm.......

anyway, fiq menjadi followers ke 100 kamu..huhhuhu :)

bantalbucuk said...

eh..ni keluar time ari jumaat jugak la fiq..time orang laki semayang jumaat..ke fiq ada sekali time tu..?? haha

memang kaki berjalan dah namanya..sebab tu banyak berjalan..hehe

laa yeke..?? xpernah tau pulak..biasa pergi dengan membe2 ambil sebilik ikut jam terus..so tak tau lak kalau ikut lagu macam tu..huhu

thanks sebab sudi follow blog bucuk ni.. ^_^

FarhanaFabulous said...

wah ! syioknye die jln2..hehe..nnt dtg um pulak ea..

bantalbucuk said...

hehe..boleh2..tapi nanti ana pulak kena bawak kita jalan2.. ;p

YanaMIB said...

pheww girl's day out..best! best! letih tp best kan..hihi~ =)

bantalbucuk said...

yana : a'ah..betul tu..walaupun penat tapi puas ati sangat dapt keluar beramai2 for the whole day... ;D

aisyahnadiah said...

ika....cepat post gamba awak pakai skirt tu. mesti comel! hehe

bantalbucuk said...

hahaha..cah..kena tunggu keyakinan yang kuat pula untuk pakai skirt ni..tak tau bila masanya akan tiba..nanti dah tiba kita upload k..haha ;D

misz FaTiN said...

waa... jalan sakan nampak.. besh..besh..besh.. huhu.. ^_^

bantalbucuk said...

hehe..sekali sekala..bagi release tension sekejap..;D

Abhamz said...

salam, rajinnya berjalan...

tq singgah n komen kat Mazha 2010

klik nuff sini...

bantalbucuk said...

hehe..welcome..thanks juga sebab sudi klik kat sini.. =)

Liz said...

teringat pulak masa stdy dulu2 terkejar2 bus + tren hihihi..rindunya zaman stdy..