Saturday, February 26, 2011

TEPPANYAKI...

.........ASSALAMUALAIKUM W.B.T...........

ha..bila teringat je pasal teppanyaki ni terus kebulur rasa nya perut ni sebab lapar..(ala ka..ko tu bila je tak lapar..huhu) ok2..malas nak cakap panjang2..sebenarnya nak cerita pasal hari tu saya pergi try makan kat tepayaki ni..yela..tau la korang semua dah pernah pergi..saya je yang tercicir kat belakang kan sebab baru pergi hari tu..T_T

tapi tak apa..sebab saya nak cerita juga pasal saya pergi makan kat sini..haha..sebelum ni saya tak berani nak pergi makan sini sebab nya takut tak halal satu..lagi satu sebab takut mahal..yela..makanan jepun la katakan kan..saya bukan la orang berada nak makan kat tempat mahal2 ni..huhu

tapi haritu sebab teringin sangat nak try makan kat situ kan..saya pon pergi la usha tanda logo halal JAKIM..then..fuhh..!! selamat...terpampang kat depan pintu tu logo halal JAKIM..so..saya dah yakin dengan was2 yang pertama saya sebelum ni..pastu saya pergi usha harga makanan dia pula kat situ..then..bertambah lagi keyakinan saya untuk makan kat situ sebab harga dia tak ada la mahal sangat..standard la bak kata orang..so..apa lagi..jom la kita serbu..!! hahaha


ha..ni yang saya order..CHICKEN TEPPANYAKI..harga dia baru RM 9.90..memang puas hati..sedap la juga..ha..siapa nak diet..sila la makan kat sini..sebab sayur dia dalam kuantiti yang banyak daripada nasi..hehe


adehh...malu muka tengah semangat gila nak makan..lagipun time tu memang tengah kelaparan pon..hehe


haha..padan muka..siapa suruh snap gambar saya tengah makan tadi..kan dah kena balik..haha..ha..ni pula tak ingat la apa nama dia..tapi semangkuk yang besar ni pon harga dia RM 9.90..rasa2 berbaloi tak..? dah la besar..tapi rasa dia saya tak ingat pula macam mana..tapi ok juga la..sebab kalau tak sedap mesti saya ingat kan rasa dia macam mana..haha

okla..tu jela nak cerita..sebab dah tak ada benda nak buat kan..so..update la blog..hehe..daa

Thursday, February 24, 2011

DINNER HIKYAT 1001 MALAM...

...........ASSALAMUALAIKUM W.B.T............

kali ni punya entry rasa macam berat pula tangan ni nak menaip..so..korang tengok je la ye gambar2 kat bawah ni..kalau tak faham boleh tanya..haha..macam apa je kan..


ni wajib la kan ambil gambar sebelum majlis start..hehe


sila abaikan gambar ni..haha


ni pula lala & yu ambil gambar dengan kipas..eerrr..actually kipas ke tu..?? main cakap je..haha


ha..yang baju biru tu classmate saya dari mauritius..dia dapat award QUEEN OF THE NIGHT malam tu..
pakaian dia ala2 Margina dalam Ali Baba tu kan..


ok..selepas kekenyangan..dengan hati dan perut yang riang ambil gambar dengan senyuman yang teramat la over kan..huhu


ni pula artis jemputan pada malam tu..nama group ni HAYAD..kitorang tak kenal pon siapa diorang sebelum ni..tapi suara diorang not bad la..kalau korang rajin search la internet ke youtube ke..kot2 ada yang berkenan kan..haha..lupa pula..yang pakai baju putoh ala2 Cleopatra tu pun my classmate..dia pon tercalon dalam award queen of the night tu..


ha..paling suka gambar ni..dua2 my classmate juga..ha..senang cerita semua dalam gambar ni adalah my classmate..hahaha..gambar ni kalau korang tengok macam ala2 tentera sedang guard permaisurinya gitu kan..betul tak..?? haha


yang ni pula...hmm..tak tahu la nak cakap apa..macam pak arab kahwin empat pula..tapi..kawan2 saya cakap saya isteri ke-8 sebabnya..saya pegang no 8 disitu kalau anda membesarkan mata anda semua..haha


sebelum balik..tumpang ambil gambar sekejap dengan motor siapa pon tak tahula..main pinjam je jadi prop..kata budak2 ni motor pak guard kot..hehe..ha..pada siapa yang haritu nak tengok saya pakai kasut saya beli aritu..inila dia kat gambar atas ni..^_^


macam biasa la kan setiap majlis makan malam biasanya akan dapat cenderamata..so..inila cenderamata yang saya bawa balik malam tu..nak tau sebab apa saya kata saya bawa balik bukan saya dapat..?? sebabnya..yang saya patut dapat..adalah labu sayong yang warna tanah liat macam kat tepi2 gambar dalam gambar ni..tapi labu sayong yang warna coklat gelap ni adalh untuk vip..tapi disebabkan vip ramai tak dapat hadir dan saya betul2 belakang meja diorang..so..saya pon ambil yang vip punya..hahaha

okla..tu je..nak share..jom solat maghrib bersama..daa..

Monday, February 21, 2011

FACEBLOG..??? JOM KITA USHA...

.........ASSALAMUALAIKUM W.B.T...........


SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH

ha..tula dia sebenarnya apa itu FACEBLOG ni..kalau nak tau lebih lanjut..sila ke SINI untuk mendaftar dan ikut syarat2 selanjutnya..okla..daa..

KIMCHI RAMEN...

............ASSALAMUALIKUM W.B.T............

hye semua..korang apa khabar..?? sihat..?? dah makan belum..?? macam interview pula..haha..sorry la lama tak update sebab sibuk sikit sejak kebelakangan ni dengan assignment dan mid sem..huhu..okla..sebenarnya nak kongsi sikit dengan korang semua pasal satu jenis makanan segera ni..korang pernah makan tak KIMCHI RAMEN keluaran SUPER..?? kalau yang dah pernah tu..hmm..share2 la juga eh tentang rasa makanan ni..bagi yang belum..meh sini nak share sikit apa rasa..

tapi sebelum tu..nak cerita la sikit introduction dia kan..takkan terus sampai konflik pula kot..mesti la tak lengkap kan satu cerita tu..hehe..tak ada..haritu pergi la econsave..lepas tu..konon2 nya nak beli la maggie kan buat stok bila malas nak turun cafe..huhu..then tiba2 ternampak la satu makanan ni yang dinamakan KIMCHI RAMEN..cheh..! punya la konon2 nak jadi ala2 korea kejap kan..so..dengan tak pikir panjang apa rasa dia..terus ambil je ramen ni pergi bayar..hati dah melonjak2 dah ni nak balik jadi orang korea jap lagi..ehemm2..jangan jeles..hahaha

sampai je bilik dengan hati yang dah sampai korea tu kan..masak la makanan korea ni macam masak maggie biasa tu..tingg...!! maggie pon dah lembut..jom kita makan..sekali........terus hati tu balik ke malaysia balik..tettt...sebabnya..tak sedap langsung maggie ni..adeehhh..!! nyesal je beli..nasib baik beli satu cawan je..rasa dia macam rasa tawar pon ada masin pon ada masam pon ada..senang cerita saya pon tak tau apa rasa dia sebenarnya..yang penting tekak saya tak boleh terima..huhu


ha..ni la maggie yang saya cakap KIMCHI RAMEN tu..


walaupon saya tau dia makanan korea.saya dah cek terlebih dahulu tanda halal kat cawan tu..mamang tanda halal yang disahkan JAKIM..so..saya tak ragu2 nak mencuba..

ha..pada yang dah pernah rasa KIMCHI RAMEN ni samada yang maggie ni ataupon yang ramen sebenar..sila la share pendapat anda juga ye..pada yang belum cuba nak cuba juga pon boleh..ela..tekak masing2 rasa lain2 kan..sebab saya pon baru first time cuba ni..hehe

okla..tu je entry kali ni..daa.. ^_^

Thursday, February 17, 2011

KEMBAR ALMY NADIA PULA..??

.............ASSALAMUALAIKUM W.B.T............

hye semua..lama gila dah tak update blog ni..semuanya gara2 internet tak dapat sejak beberapa harini dekat seluruh u saya ni..dengar cerita sebab terkena kilat yang dasyat haritu..tapi..tak tahula betul ke tak..huhu..ada sesiapa rindu saya tak selama ni...?? haha (perasan gila ko ka..!! huhu)

ok..entry kali ni nak cerita sikit pasal artis kita ni..dulu abang nara yang femes dengan BEAUTIFULNARA tu kan..dia pernah keluarkan pasal KEMBAR DIANA DANIELLKEMBAR JULIANA EVANS, dan juga KEMBAR LISA SURIHANI kan..kali ni saya nak share pasal kembar seorang lagi artis kita..iaitu ALMY NADIA..korang kenal tak dia ni..?? kalau tak kenal sila google sendiri la ye..saya minat dia ni sebab muka dia cute + comel + semuanya la..hehe..dan disebabkan beberapa hari tak dapat internet haritu..saya pun membazirkan masa dengan menonton cerita korea PLAYING KISS yang ada dalam hard disk saya ni..lepas tu tiba2 start satu scene ni..seorang pelakon ni keluar dengan watak YOON HAE RA..mak aihh..muka dia..macam almy nadia tu..korang tak percaya..?? jom tengok gambar ni jap..


nama pelakon korea ni LEE SI YEONG..kalau korang nak tau lebih lanjut korang google la sendiri ye..macam tak rajin pula nak tulis panjang2 malam ni..hehe


- google image -

ha..macam mana..?? apa pendapat korang..?? sama tak..?? memang la nak kata sama 100% tu tak ada kan..tapi ada iras2 almy nadia kan..ha..kalau korang tak percaya juga..korang try tengok cerita PLAYING KISS ni..lagipun tak rugi korang tengok cerita ni..memang best..kelakar pun ye..hero dia jambu..heroin dia pula cute je.. ^_^

ha..okla..tu je la nak bebel kali ni..maaf la ye semua kalau saya je yang beranggapan muka mereka seiras..huhu..daa..

Saturday, February 12, 2011

CEREWET KE AKU NI..??

.........ASSALAMUALAIKUM W.B.T.........

entry kali ni saya nak cerita pasal cerewet pula..hmm..macam ni cerita dia..dah lama sebenarnya saya nak cari kasut baru sebab kasut lama semua dah rosak sikit2..tapi sebenarnya boleh je pakai lagi..saje nak menggedik beli kasut baru..so..dengan tak semena2 tembam saya la yang selalu jadi mangsa kena temankan cari kasut..kadang2 kawan saya yang kena..tengokla nasib siapa yang malang haritu kalau keluar berjalan dengan saya..haha

then survey punya survey cari punya cari..kalau tak silap lepas 3 shopping complex dah cari semua kedai kasut dalam tu semua tak bekenan..baru la terjumpa kasut yang betul2 berkenan di hati..hati dah seronok gila dah ni sebab dah jumpa kan..yela..bukan senang nak pikat hati saya ni melainkan barang tu betul2 saya suka dan puas hati baru saya akan beli...tapi malangnya orang kedai tu cakap saiz 38 ke atas je yang ada..saiz saya tak ada..sungguh kecewa time tu..huhu

then continue cari lagi hari2 yang seterusnya..tetap tak jumpa..sampaikan saya kena bebel dengan tembam saya lebih kurang macam ni.. :

i : sedih la..tak jumpa2 pon kasut yang berkenan..
t : banyak je kasut2 yang cantik..saje je kan ngada2 buat2 tak ada..
i : masalahnya memang dah tak ada yang berkenan..nak buat macam mana..
t : eee..tak tahula kasut yang macam mana yang dia cari ni...
i : ala..kalau nak cari mestila yang betul2 puas hati..kang nanti beli tapi tak pakai kang bazir pula..macam la tak tahu perangai saya macam mana kalau saya tak puas hati dengan barang tu..
t : hmmm...susah betul..cerewet..tak tahula kalau dah kawin macam mana..
i : sebab tu kena belajar dari sekarang..(sambil senyum kambing..haha)

last2..semalam saya keluar beramai2 dengan kawan2 saya pergi sunway pyramid..ni shopping complex yang ke5 kalau tak silap..korang boleh bayangkan tak sebesar2 sunway pyramid tu satu kasut pon saya tak berkenan and lastly..kedai kasut yang terakhir dekat sunway pyramid tu barula saya jumpa kasut yang betul2 saya berkenan..tapi malangnya saiz saya juga tetap tiada..sedih kecewa yang teramat time tu..tapi nasib baik kedai tu ada dalam 3,4 kasut yang saya berkenan..so try cari kasut yang terbaik dan yang ada saiz saya..itu pun last choice antara yang saya berkenan dalam 4 kasut tu..huhu


mari saya perkenalkan inila kasut pilihan terakhir saya dan inila kasut di kedai kasut yang terakhir dalam sunway pyramid yang saya cari2..cantik tak..?? huhu..terima kasih la kepada kedai kasut SHOEZOBSESSION di sunway pyramid yang telah membantu saya menemukan kasut yang memikat hati saya..terima kasih juga kepada kakak yang telah bertungkus lumus mencari saiz setiap kasut yang saya pilih..

lepas tu orang tau tak kawan2 saya lagi gembira bila saya dah jumpa kasut yang saya berkenan ni..sebab diorang pon pening tolong saya cari kasut yang boleh memikat hati saya ni..kesian diorang kan..hehe..last2 ada seorang membe saya boleh cakap macam ni..

m : argghh..aku rasa nak buat sujud syukur sekarang ni juga..
i : kenapa pula..?
m : yela..sebab lastly ko dah jumpa gak kasut yang ko nak..kalau tak jumpa gak aku tak tahu la berapa banyak shopping complex lagi ko najk jelajah..huhu
i : adeehh..sabo jela..sengal punya m**a..haha

lepas tu kitorang terus pergi mengisi tenaga semula di POPEYE setelah penat berjalan satu sunway pyramid tu..tapi ingin saya menegaskan di sini..bukan saya saja je tau yang shopping kat situ semalam..misi saya hanya mencari kasut sahaja..huhu..kesimpulannya kan..saya yang cerewet ke memang sebab naluri perempuan macam tu ek..?? hehe

ok la..tu je nak story kisah saya..daa..

Wednesday, February 9, 2011

SHAOLIN MOVIE...

........ASSALAMUALAIKUM W.B.T........

ha..siapa yang dah tengok cerita ni angkat kaki..hehe..tak adalah..saja je gurau..kali ni saya nak review satu cerita baru kejap..tajuk cerita dia SHAOLIN..korang pernah dengar tak..?? kalau tak pernah dengar cuba tengok iklan movie ni kat bawah..


ni la dia punya iklan..pernah nampak tak..?? pelakon2 dia famous la juga..yela..siapa yang tak kenal hero 2 orang tu kan..memang famous dengan lakonan mereka yang mantap..actually cerita ni mengisahkan tentang bagaimana seksanya hidup rakyat negara itu yang dipimpin oleh jeneral yang sangat kejam..dalam masa yang sama sami2 kat situ la yang membantu mereka dari segi perubatan dan juga makanan...sami2 ni juga terkenal dengan kung fu shaolin..agaknya dari situ la nama cerita ni dapat kot..hehe

tapi serius pada saya cerita ni memang best..tak rugi pergi tengok..sebab dia penuh dengan aksi..penuh dengan moral value yang ingin disampaikan..kelakar pon kelakar..and ada juga part yang telah membuat saya hampir menangis..opppss..!! ssshhh...kantoi sudah..haha..apa2 pon..memang best la cerita ni..!!

okla..tak reti nak reciew macam mana lagi..cabut lari dulu..daa.. ^_^

Monday, February 7, 2011

MODEL SEGERA...??

........ASSALAMUALAIKUM W.B.T..........

ha..agak2 apa kaitan entry kali ni dengan tajuk model ni ek..?? hehe..tak adala..sebenarnya macam ni..haritu pergi la jalan2 dekat mines..lepas tu..tengah2 nak tunggu lif ni..nampak la satu iklan tertampal dekat lif tu..then dari sini la bermulanya satu kerja yang dinamakan tak ada kerja..huhu..maka..terhasil lah........


seorang model segera..huhu..sama tak gaya model perempuan tu dengan model segera tu..?? haha..yang tak tahan boleh pulak kebetulan warna baju sama..nasib baik bentuk body tak sama..kalau tak..tak tahu la nak cakap macam mana..hahaha

ok..tu jela kali ni..tangan ni malas pula nak cerita panjang2..hehe..daa

GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI...!!!

..........ASSALAMUALAIKUM W.B.T............

kali ni nak join segmen ABANG BEN lagi..korang pon boleh join juga..kalau nak tau lebih lanjut cepat klik SINI..


SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ??

ok la..tu je entry kali ni..daa

Sunday, February 6, 2011

MENABUNG MEMBAWA FAEDAH....

..........ASSALAMUALAIKUM W.B.T..........

ha..kali ni nak cerita  pasal tabiat menabung..korang semua ada tabiat ni tak..?? kalau ada..bagusla..kalau pada yang belum ada tabiat ni..saya sarankan korang berlatih la menabung sekarang ni..lagi2 yang kaki shopping macam saya..oppss..!! mana ada..saya penjimat orangnya..haha

haritu saya terbaca dalam majalah REMAJA..dia bagi tips untuk orang yang suka berbelanja..salah satu tips nya adalah dengan menabung duit 50 sen sahaja..sebab apa..?? sebab gandaan 50 sen ni amatlah berbaloi tau..saya start menabung duit 50 sen ni daripada dua sem yang lepas..saya tak ingat la sebab apa saya start menabung ni..tetiba je rasa macam berminat pulak nak menabung time tu..tapi kan..time awal2 biasala..kerja asyik nak korek tabung je..lagi pula saya menabung pon dalam bekas comel je yang tak ada penutup..lagi la senang nak capai kan..memang jawabnya sampai bila pon tak penuh..hehe

tapi sejak sem lepas..saya dah nekad nak menabung betul2..so..saya start beli tabung lembu yang comel..dan saya nekad tak nak korek lagi..dan hasil nya sampai tadi petang saya kira..........


tadaaa....ni la hasilnya disebalik tabung lembu saya ni..RM 68 kesemuanya..ni pon dulu saya dah tukar dengan makcik cafe RM 20..kalau tak mesti dah RM 88 kan..hehe..memang puas hati tau bila saya tengok hasil tabiat menabung saya ni..rasa seronok sangat..tak tahu nak cakap rasa dia macam mana..tapi memang rasa seronok sangat la..kalau korang tak percaya..korang try la menabung juga..lepas tu jangan korek tabung selagi tak penuh..korang akan rasa apa yang saya rasa..hehe

betul la orang cakap..sikit2 lama2 jadi bukit..so..renung2kan..selamat menabung..hehe..daa

TASIK TITIWANGSA...

...........ASSALAMUALAIKUM W.B.T...........

hye semua..maaf la dah lama tak menghupdate blog bucuk saya ni..disebabkan saya cuti haritu kan..so bila balik kampung tak ada masa la nak update2 ni kan..hehe..ok..kali ni saya nak cerita pasal tasik titiwangsa pula..korang semua pernah pergi situ tak..?? kalau pernah..bagus la..sebab saya pun baru je pergi miggu lepas..first time pergi tu..ketinggalan kan saya ni..huhu..tapi bagi yang tak pernah pergi..meh sini saya nak cerita sikit pasal tasik ni..hehe

korang semua pernah dengar kan yang dulu tasik ni la yang ada apa nama tu..EYE ON MALAYSIA kan..?? tapi benda tu sekarang dah pindah kat melaka..tapi haritu lecturer saya cakap dia nak pindahkan lagi benda tu kat tempat lain..tapi dia pun tak pasti kat mana..and saya pun tak tahula betul ke tidak..so..kepada orang melaka atau siapa2 yang tau berita terkini pasal benda tu..sila kongsi bersama ye..hehe



 ada air pancut yang sangat tinggi kat situ..time saya datang saya kena lalu kat tepi air pancut tu..dengan tak semena mena..kitorang kena lari kat situ sebab kalau tak..abes basah lencun la jawabnya kitorang kat situ kena tempias air pancut tu..macam filem hindustan pula lari2 time ada air pancut turn dari atas..haha..korang boleh bayangkan tak..?? haha..lagi best apa tau..ada sekumpulan budak2 laki siap boleh main air kat situ macam main hujan dah..habis basah kuyup budak2 tu..bukan main suka lagi diorang dapat main air kat situ..budak2 la katakan..hehe

korang tengok cuaca waktu ni..gelapkan..huhu..yela..miggu lepas kan tengah musim hujan dekat kl dan selatan..tapi time saya pergi ni..cuaca memang tengah terang..tapi lama2 jadi mendung..kira sempat juga la kitorang melakukan aktiviti kitorang dulu kat situ..oppps..! kitorang..?? ok..terlepas sudah..maksudnya di sini..saya pergi dengan orang lain la kan..bukan saya seorang je..hehe


ha..ni la aktiviti pertama kitorang..hmm..apa nama aktiviti ni ek..?? adehh..tak tau la pula nama dia apa..tapi dia yang jenis main kayuh2 dalam air tu..apa nama dia ek..tak apala..abaikan je..yang penting aktiviti kayuh mengayuh ni la kat tasik ni..RM 3 je untuk setengah jam..untuk satu bot tu tau..bukan charge ikut kepala..bot tu boleh naik sampai 4 orang..murah kan..tapi nak tau tak..bila saya tengok tiket tu kan..sebenarnya RM 3 untuk satu jam..tapi dia dah pangkah 1 jam dengan 30 minit..huhu


perjalanan kitorang dah bermula..yeay.! cepat tangkap gambar..paksa orang sebelah ambilkan..haha..ish..penat juga la kayuh benda ni..ingatkan senang je tak ada la penat sangat..tapi rupanya dengan kayuh benda ni rasanya boleh naik otot juga la kat kaki..haha..(over tau ko ni ika..haha)..tapi tak apa..sebab saya naik berdua kan..bila saya penat..saya stop kayuh orang sebelah pula kayuh..tapi rasanya banyak orang sebelah yang kayuh kot dari saya kayuh..haha..sebenarnya benda ni kena kayuh bersama baru la senang nak handle and rigan sikit rasa beban kayuh tu..tapi apakan daya kudrat ku sebagai seorang wanita..cheh..! haha


ha..dah penat berkayuh selama 30 minit..otot2 di kaki pon dah timbul..kita berehat sebentar dan berposing sebentar bersama aiskrim sedap..hehe..kalau korang pikir kan..lama ke sekejap ek 30 minit tu..?? sebab apa tau..mula2 saya pikir lama tau..apa la saya nak buat tengah2 tasik tu lama2 kan..tapi rupanya..30 minit tu sekejap je..korang kayuh punya kayuh tu sedar tak sedar dah nak habis masa tau..sebab tasik tu besar..so..bila korang kayuh round satu tasik tu ambil angin..fuhhhh..!! memang sedap dan korang takkan sedar dah 30 minit..betul..tak tipu tau..kalau korang tak percaya..korang pergi la cuba..hehe

sebenarnya saya pergi sini sebab nak usha mana tau ada tempat sewa basikal ke kan..saya dah lama teringin nak main basikal petang2..tapi sayang..kat sini tak ada tempat nak sewa basikal..diorang yang main basikal kat situ semuanya naik basikal sendiri..jeles je tengok diorang..so..kalau ada sesiapa yang tau kat mana boleh sewa basikal..bagitau saya eh..sebab saya dah lama cari tempat nak main basikal..tapi tak jumpa2..yang saya tau kat putrajaya je..tapi tu pon saya tak tau kat putrajaya kat mana..

ha..kat tasik ni..korang bukan je boleh naik benda yang kayuh2 tu je..korang boleh naik kereta kuda..naik kuda tu saya tak sure ada ke tak..sebab makcik jual2 kat situ kata ada..tapi tak tahu la..pastu korang boleh juga jogging petang2 kat situ..korang boleh main basikal..korang boleh main tennis juga kot kat situ..sebab saya macam nampak ada court tennis je..tapi tak sure la kena tempah ke kena bayar ke..sebab saya pon tak explore habis kat tasik ni..


ha..ini la orang yang teman saya pergi ke tasik..hehe

rasanya tu je kot nak cerita..ok la..daa..