Saturday, February 12, 2011

CEREWET KE AKU NI..??

.........ASSALAMUALAIKUM W.B.T.........

entry kali ni saya nak cerita pasal cerewet pula..hmm..macam ni cerita dia..dah lama sebenarnya saya nak cari kasut baru sebab kasut lama semua dah rosak sikit2..tapi sebenarnya boleh je pakai lagi..saje nak menggedik beli kasut baru..so..dengan tak semena2 tembam saya la yang selalu jadi mangsa kena temankan cari kasut..kadang2 kawan saya yang kena..tengokla nasib siapa yang malang haritu kalau keluar berjalan dengan saya..haha

then survey punya survey cari punya cari..kalau tak silap lepas 3 shopping complex dah cari semua kedai kasut dalam tu semua tak bekenan..baru la terjumpa kasut yang betul2 berkenan di hati..hati dah seronok gila dah ni sebab dah jumpa kan..yela..bukan senang nak pikat hati saya ni melainkan barang tu betul2 saya suka dan puas hati baru saya akan beli...tapi malangnya orang kedai tu cakap saiz 38 ke atas je yang ada..saiz saya tak ada..sungguh kecewa time tu..huhu

then continue cari lagi hari2 yang seterusnya..tetap tak jumpa..sampaikan saya kena bebel dengan tembam saya lebih kurang macam ni.. :

i : sedih la..tak jumpa2 pon kasut yang berkenan..
t : banyak je kasut2 yang cantik..saje je kan ngada2 buat2 tak ada..
i : masalahnya memang dah tak ada yang berkenan..nak buat macam mana..
t : eee..tak tahula kasut yang macam mana yang dia cari ni...
i : ala..kalau nak cari mestila yang betul2 puas hati..kang nanti beli tapi tak pakai kang bazir pula..macam la tak tahu perangai saya macam mana kalau saya tak puas hati dengan barang tu..
t : hmmm...susah betul..cerewet..tak tahula kalau dah kawin macam mana..
i : sebab tu kena belajar dari sekarang..(sambil senyum kambing..haha)

last2..semalam saya keluar beramai2 dengan kawan2 saya pergi sunway pyramid..ni shopping complex yang ke5 kalau tak silap..korang boleh bayangkan tak sebesar2 sunway pyramid tu satu kasut pon saya tak berkenan and lastly..kedai kasut yang terakhir dekat sunway pyramid tu barula saya jumpa kasut yang betul2 saya berkenan..tapi malangnya saiz saya juga tetap tiada..sedih kecewa yang teramat time tu..tapi nasib baik kedai tu ada dalam 3,4 kasut yang saya berkenan..so try cari kasut yang terbaik dan yang ada saiz saya..itu pun last choice antara yang saya berkenan dalam 4 kasut tu..huhu


mari saya perkenalkan inila kasut pilihan terakhir saya dan inila kasut di kedai kasut yang terakhir dalam sunway pyramid yang saya cari2..cantik tak..?? huhu..terima kasih la kepada kedai kasut SHOEZOBSESSION di sunway pyramid yang telah membantu saya menemukan kasut yang memikat hati saya..terima kasih juga kepada kakak yang telah bertungkus lumus mencari saiz setiap kasut yang saya pilih..

lepas tu orang tau tak kawan2 saya lagi gembira bila saya dah jumpa kasut yang saya berkenan ni..sebab diorang pon pening tolong saya cari kasut yang boleh memikat hati saya ni..kesian diorang kan..hehe..last2 ada seorang membe saya boleh cakap macam ni..

m : argghh..aku rasa nak buat sujud syukur sekarang ni juga..
i : kenapa pula..?
m : yela..sebab lastly ko dah jumpa gak kasut yang ko nak..kalau tak jumpa gak aku tak tahu la berapa banyak shopping complex lagi ko najk jelajah..huhu
i : adeehh..sabo jela..sengal punya m**a..haha

lepas tu kitorang terus pergi mengisi tenaga semula di POPEYE setelah penat berjalan satu sunway pyramid tu..tapi ingin saya menegaskan di sini..bukan saya saja je tau yang shopping kat situ semalam..misi saya hanya mencari kasut sahaja..huhu..kesimpulannya kan..saya yang cerewet ke memang sebab naluri perempuan macam tu ek..?? hehe

ok la..tu je nak story kisah saya..daa..

25 comments:

Cik Ezy said...

kdg2 cerewet tu prlu jgk..
kalo beli maen rembat je rase rugi bile xpuas ati then xgune.. kn.. kn..
so.. nak beli kene plih yg btol2.. xkesah la org ckp kite cerewet pon..
hee

bantalbucuk said...

ha..betul2..nasib baik ada orang sokong..ni yang i lap u ni..hehe ^_^

y-A-n-A said...

err.. perempuan memang cerewet lah! hehehe.. yana suka kasut tapi selalu tak dapat beli sebab kaki yana besar macam gergasi.. huhuhu

bantalbucuk said...

yana : nasib baik yana cakap macam tu..hehe..aik..yeke macam tu sebab selama mencari kasut ni..semua nya saiz besar2..tak ada saiz kita pon..huhu

NuruL aTikah said...

nak jugak kasut tuu
haishh jeles2
same la kite
kdg2 pegi kedai byk2 pun kasut x beli sebab cerewet
hehee
itu wajib ada

oshin said...

pergghhh . cantek kasottt . huhuhuh

cik pulau said...

lawanya kasut tu..huhu..
cerewet ni kdang2 perlu jugak...
cuma jangan terlalu cerewet sampai menyusahkan diri sendiri,. hehe..

cik pulau pun nak yang terbaik...^^,

bantalbucuk said...

atikah : nak juga ke..? cepat cari kedai kasut yang berdekatan..hehe..

betul la kan..e'eh..sama la kita ni..hehe..rela tak beli kalau tak puas hati..sebab ada orang yang nak juga beli even tak puas hati sebab dah malas nak cari..huhu

oshin : tq oshin..^_^

cik pulau : tq..a'ah..betul juga tu sebab dah pernah mengalami situasi macam tu..sebab susah sangat nak dapat apa yang puaskan hati last2 langsung tak dapat apa2..haha..padan muka kan.. :D

Abhamz said...

salam, cerewet untuk kebaikan tak apa...jgn yang sebaliknya sudah.

bantalbucuk said...

abhamz : baik..saya akan ambil nasihat abg sebagai peringatan.. :D

aLieF si Muncung ManiS said...

hahahaha..sampai kawan awk nak sujud syukur...awak memilih sgt kot..huhu..rambang mata..sama macam adik alief..

ENTRY BARU ALIEF-->sape cakap lelaki ber blog itu loser??you are freak..lelaki berblog itu stylo dan cool okay.."

bantalbucuk said...

alif : tau tak pe..perli abes dah tu..sabo jela..haha..hmm..tula..dah cuba dah tak nak memilih sangat tapi masalahnya memang tak boleh terima kalau tak berkenan..adik alif tu mesti perempuan juga kan..:D

Nur Liyana said...

fuyoo...cerewet???huk3..bukan cerewet la...tapi kalau ada bnyk duit limpah ruah...kan senang kan..beli jep semua kasut....cmtue la yana selalu fikir kalau rasa susah sgt nk beli brg..huk3

bantalbucuk said...

liyana : haha..betul la tu yana..kadang2 pon terfikir macam tu juga..tapi kadang2 tu bila angin ngada2 datang mula la cerewet pon datang..hehe :D

YanaMIB said...

ehehh mcm hencek tunang sy shopping..sgtlah cerewet..ai pn x cerewet mcm tu taw..hehe..

tp nk shopping kasut utk htrn ni toksah ckp la dh lebih 5 shopping complex kitorg pi tp xde yg berkenan..gila tak?gila takkkk?? =_=

nur said...

Mana ada cerewet.. tak pun..
Jemput ke:ALL IN ONE

Ain Zulaikha said...

alaaa saya pun perempuan jgk..same lah kita.. hehehhe

Hafidzah Hafidz said...

waaa..comel gila kasut baru..suka! pinjam leh hehe

Syafiq Rosli said...

kadang2 cerewet itu perlu kan..hehe

bantalbucuk said...

yana : kak..tu memang dah dasyat kak..sebab akak dah pecahkan rekod kita tu..kita pon sampai 5 je dah jumpa..akak tak jumpa lagi ni memang payah ni..hehe :D

nur : tak kan..sebab memang kita patut pilih yang paling tepat kan sebagai pengguna..hehe

ain : yess..!! kita sama..ada geng..hehe ^_^

hafidzah : nak pinjam..boleh2..nanti time nak pinjam calling2 ok..hehe ;p

syafiq : a'ah betul tu..!! sokong 100%..haha

gaung said...

itulah kami tak faham..pernah temankan kawan beli handbag..lepas 2kali ke shoping complex berlainan masih tak jumpa jumpa apa yang berkenn..

baca ni yer hot nih!!
ENTRY TERBARU: panas dari facebook..ambik tindakan kalau perlu

misz FaTiN said...

girls mmg cerewet.. sama la kita..hehe..

p/s : nice shoes.. nk pijam bule?..huhu

bantalbucuk said...

gaung : hehe..biasala tu..setiap orang ada keinginan dan citarasa sendiri kan.. ^_^

fatin : fatin ni anak ke berapa ek..? kita punya perangai macam asyik sama je..hehe :D

p/s : boleh2..nanti nak pinjam datang ukm tau..hehe

forever love said...

kak faten xde anak..opss..salah lak..xde adk beradik..

haha..cerewet sungguh..bgs betol..atq nie..dah berkenan..tp akk atq xsuke..so kene la cari lagi..cian x.?

::deebaadeeboo:: said...

hahaha..mmg susa kan nak wat plihan..xpe ecar,itu bkn cerewet..tp perlu ! hehe

anyway, nice shoes..nak tgok u pki !