Monday, February 21, 2011

KIMCHI RAMEN...

............ASSALAMUALIKUM W.B.T............

hye semua..korang apa khabar..?? sihat..?? dah makan belum..?? macam interview pula..haha..sorry la lama tak update sebab sibuk sikit sejak kebelakangan ni dengan assignment dan mid sem..huhu..okla..sebenarnya nak kongsi sikit dengan korang semua pasal satu jenis makanan segera ni..korang pernah makan tak KIMCHI RAMEN keluaran SUPER..?? kalau yang dah pernah tu..hmm..share2 la juga eh tentang rasa makanan ni..bagi yang belum..meh sini nak share sikit apa rasa..

tapi sebelum tu..nak cerita la sikit introduction dia kan..takkan terus sampai konflik pula kot..mesti la tak lengkap kan satu cerita tu..hehe..tak ada..haritu pergi la econsave..lepas tu..konon2 nya nak beli la maggie kan buat stok bila malas nak turun cafe..huhu..then tiba2 ternampak la satu makanan ni yang dinamakan KIMCHI RAMEN..cheh..! punya la konon2 nak jadi ala2 korea kejap kan..so..dengan tak pikir panjang apa rasa dia..terus ambil je ramen ni pergi bayar..hati dah melonjak2 dah ni nak balik jadi orang korea jap lagi..ehemm2..jangan jeles..hahaha

sampai je bilik dengan hati yang dah sampai korea tu kan..masak la makanan korea ni macam masak maggie biasa tu..tingg...!! maggie pon dah lembut..jom kita makan..sekali........terus hati tu balik ke malaysia balik..tettt...sebabnya..tak sedap langsung maggie ni..adeehhh..!! nyesal je beli..nasib baik beli satu cawan je..rasa dia macam rasa tawar pon ada masin pon ada masam pon ada..senang cerita saya pon tak tau apa rasa dia sebenarnya..yang penting tekak saya tak boleh terima..huhu


ha..ni la maggie yang saya cakap KIMCHI RAMEN tu..


walaupon saya tau dia makanan korea.saya dah cek terlebih dahulu tanda halal kat cawan tu..mamang tanda halal yang disahkan JAKIM..so..saya tak ragu2 nak mencuba..

ha..pada yang dah pernah rasa KIMCHI RAMEN ni samada yang maggie ni ataupon yang ramen sebenar..sila la share pendapat anda juga ye..pada yang belum cuba nak cuba juga pon boleh..ela..tekak masing2 rasa lain2 kan..sebab saya pon baru first time cuba ni..hehe

okla..tu je entry kali ni..daa.. ^_^

11 comments:

aisyahnadiah said...

memang tak sedap la ika mkanan korea...tak tau la tekak kite pon same cam awak. kte penah rase kimchi. wekk tak sedap. japanese food is the best. hehe.

misz FaTiN said...

teringin nak makan kimchi ramen ni,, tapi susah lah nak cari yg ada cop halal.. btol ke xsedap?

bantalbucuk said...

ecah : tula..tengok dalam cerita korea diorang makan macam sedap je..tapi..tak tahula kan kalau kimchi dia je yang tak sedap..makanan jepun pon aritu kita dah try..tekak kita tak eh masuk juga..tak ingat la apa nama dia..omen kot..mee dia macam laksa tu..huhu

fatin : ha..tula..memang susah nak cari cop halal kalau makanan korea ni..nasib baik ni ada..boleh juga rasa..fatin try la cuba..sebab kalau tekak kita memang tak boleh masuk..huhu

aLieF si Muncung ManiS said...

naaaa..wahai bantalbuchuk ku yg wangi..ni mesti trpengaruh dgn citer korea ni kan??haha...anyong sayo...sarang hay...hahaha..baru je alief nak suruh bantal masak tadi..tgok2 last2 ckp kurang sedap..huhuhu..btw,,bantal...ape nama kamu ek?? alief nak panggil ape??siti ke?ani ke?? huhu..

bantalbucuk said...

alif : nampak gaya terselamatla saya dari kena masakkan untuk alif kan..yes..! haha..nak kata terpengaruh pon boleh la sikit2..sebab kalau bab makan memang cepat je terpengaruh..huhu..ha..nak panggil siti pon boleh..jenab pon boleh..hehe

Cik Ezy said...

apsal dlm cite korea nmpk cambest je dorg mkn?
huhu

::deebaadeeboo:: said...

alaa..tapi kite suke ecar !

but if btol2 kimchi mmg xmasok la..ut dis meggi..i like !

bantalbucuk said...

ezy : ha..tula..tengok dalam cerita macam sedap je kan..tapi ntah la..tak kena pula dengan seleratekak ni..huhu..cuba la try juga..mana tau boleh masuk.. :)

diba : yeke ba..? sedap eh..? tapi xtau la nape i xleh terima rasa dia..huhu..

mijie said...

Kat sana sejuk...makan makanan panas & berkuah camni sedap la...hehe...

Han Su Rii said...

Bismillahirrahmaanirrahim
Assalaamualaikum
Saya ada menyediakan Kimchi Halal menggunakan resepi asli Korea untuk penggemar-penggemar kimchi di Malaysia. Homemade. Boleh beli online. Untuk maklumat lanjut dijemput melawat Facebook page saya Ittibaa Islamic Store dan Han Su Rii Halal Kimchi. Dijamin HALAL, SEDAP dan BERKUALITI, InshaAllah.
Jazakallahukhairan. Terima kasih.

syafik shaemi said...

ada certain orng suka..tak semua tekak org sama...saya suka rasanye...kalau letak air bnyak memng tak sedap...boleh refer blog ni...

http://www.theramenrater.com/2015/09/29/1790-super-kimchi/