Wednesday, February 9, 2011

SHAOLIN MOVIE...

........ASSALAMUALAIKUM W.B.T........

ha..siapa yang dah tengok cerita ni angkat kaki..hehe..tak adalah..saja je gurau..kali ni saya nak review satu cerita baru kejap..tajuk cerita dia SHAOLIN..korang pernah dengar tak..?? kalau tak pernah dengar cuba tengok iklan movie ni kat bawah..


ni la dia punya iklan..pernah nampak tak..?? pelakon2 dia famous la juga..yela..siapa yang tak kenal hero 2 orang tu kan..memang famous dengan lakonan mereka yang mantap..actually cerita ni mengisahkan tentang bagaimana seksanya hidup rakyat negara itu yang dipimpin oleh jeneral yang sangat kejam..dalam masa yang sama sami2 kat situ la yang membantu mereka dari segi perubatan dan juga makanan...sami2 ni juga terkenal dengan kung fu shaolin..agaknya dari situ la nama cerita ni dapat kot..hehe

tapi serius pada saya cerita ni memang best..tak rugi pergi tengok..sebab dia penuh dengan aksi..penuh dengan moral value yang ingin disampaikan..kelakar pon kelakar..and ada juga part yang telah membuat saya hampir menangis..opppss..!! ssshhh...kantoi sudah..haha..apa2 pon..memang best la cerita ni..!!

okla..tak reti nak reciew macam mana lagi..cabut lari dulu..daa.. ^_^

19 comments:

misz FaTiN said...

nanges ke?..hehe..
besa la..girls mmg senang menanges.. :)

Mawar Merah said...

Dah tua2 ek si Andy and Si Jackie tu.. Tgk muka diorg dh kedut2..

jinkamen said...

salam..
waa jeki can yel belakon..best best best..nak g tengok gak la

bantalbucuk said...

fatin : a'ah tau..sebab ada satu part tu memang touching betul..tu smpai ternangis tu..hehe ;p

mawar : a'ah kak..macam tak caye pula yang diorang tu dah tua..yela..sebab dari dulu tengok dia berlakon kan..memang enegetic..sampai sekarang ni pon still energeic lagi kalau berlakon even dah tua.. :D

jinkamen : a'ah..tapi dia tak banyak sangat buat aksi dalam cerita ni..andy lau yang banyak..tapi still best cerita ni..pergi la tengok.. ^_^

✿ milly molly ✿ said...

wa, cm best! top list dlm wajib tengok ni :p

bantalbucuk said...

ha..dah letak dalam top list tu cepat2 pergi tengok tau..hehe ;p

Deeyaudeen Sabri said...

nk tgk jgk.. hee :)

bantalbucuk said...

deeyaudeen : tengok jangan tak tengok.. :D

aLieF si Muncung ManiS said...
This comment has been removed by the author.
bantalbucuk said...

alief : betul tu..memang 2 orang ni bak kate orang boleh jadi legend la punya..hehe..jangan lupa tengok tau..

o0oo0o..ok alif..nanti saya jenguk alif ye.. ^_^

tapi saya nak bagi komen atau kritikan pon xleh gak..sebab saya pon bukan bagus mana pon..huhu

aLieF si Muncung ManiS said...
This comment has been removed by the author.
Ain Atika Zailani said...

wahhh macam syok je cite nih...huhu/..

yad'z said...

sudahhhhhhh... yad'z angkat kaki nieh.. nampak takk?? hehe

aLieF si Muncung ManiS said...

awak,,thanx sbb sudi dtg dan singgah blog alief..kita jadi kawan blogger k..alief dah follow awk..alief jadi follower yg ke 124..kalau awk sudi,awk follow la alief balik..tapi,jgn paksa diri nak follow taw..kalau awk rasa blog alief best,,baru awk follow..kalau awk rasa blog alief tak best,,jgn follow taw..alief nak awk follow blog alief atas sbb suka kan blog alief..terima kasih awk..keep in touch..

Ain Zulaikha said...

dah lama tak tengok wayang.. heheh nak tengok cerita apa pun tak tahu..

y-A-n-A said...

yana xpernah tgok.. tp slalu nye cerita cina yg kungfu2 ni memang best!! :DD

bantalbucuk said...

ain : memang best..!! cepat2 pergi beli tiket wayang..hehe

yad'z : wah..!! nampak2..sungguh cantik kaki anda..hehe ^_^

alief :ok alif..no problem..fyi saya dah pon follow blog alif..sila2 la kita sama2 melawat kalau free ye.. :D

ain zulaikha : betul tau..kalau dah lama tak tengok wayang mesti tak tahu nak tengok cerita apa..tapi kalau dah start tengok..cerita tak best pon nak tengok..ish3..haha ;p

bantalbucuk said...

yana : best yana..lagi la ada andy lau dengan jackie chan ni.. marvelous..hehe :D

Zaza said...

nk tgk jgk citer ni sbb ade jecki chan!!!!!!!!!!!!!