Saturday, February 26, 2011

TEPPANYAKI...

.........ASSALAMUALAIKUM W.B.T...........

ha..bila teringat je pasal teppanyaki ni terus kebulur rasa nya perut ni sebab lapar..(ala ka..ko tu bila je tak lapar..huhu) ok2..malas nak cakap panjang2..sebenarnya nak cerita pasal hari tu saya pergi try makan kat tepayaki ni..yela..tau la korang semua dah pernah pergi..saya je yang tercicir kat belakang kan sebab baru pergi hari tu..T_T

tapi tak apa..sebab saya nak cerita juga pasal saya pergi makan kat sini..haha..sebelum ni saya tak berani nak pergi makan sini sebab nya takut tak halal satu..lagi satu sebab takut mahal..yela..makanan jepun la katakan kan..saya bukan la orang berada nak makan kat tempat mahal2 ni..huhu

tapi haritu sebab teringin sangat nak try makan kat situ kan..saya pon pergi la usha tanda logo halal JAKIM..then..fuhh..!! selamat...terpampang kat depan pintu tu logo halal JAKIM..so..saya dah yakin dengan was2 yang pertama saya sebelum ni..pastu saya pergi usha harga makanan dia pula kat situ..then..bertambah lagi keyakinan saya untuk makan kat situ sebab harga dia tak ada la mahal sangat..standard la bak kata orang..so..apa lagi..jom la kita serbu..!! hahaha


ha..ni yang saya order..CHICKEN TEPPANYAKI..harga dia baru RM 9.90..memang puas hati..sedap la juga..ha..siapa nak diet..sila la makan kat sini..sebab sayur dia dalam kuantiti yang banyak daripada nasi..hehe


adehh...malu muka tengah semangat gila nak makan..lagipun time tu memang tengah kelaparan pon..hehe


haha..padan muka..siapa suruh snap gambar saya tengah makan tadi..kan dah kena balik..haha..ha..ni pula tak ingat la apa nama dia..tapi semangkuk yang besar ni pon harga dia RM 9.90..rasa2 berbaloi tak..? dah la besar..tapi rasa dia saya tak ingat pula macam mana..tapi ok juga la..sebab kalau tak sedap mesti saya ingat kan rasa dia macam mana..haha

okla..tu jela nak cerita..sebab dah tak ada benda nak buat kan..so..update la blog..hehe..daa

20 comments:

Cik Ezy said...

lapo plak.. huhukk

HonEyBuNNy said...

salam....itu la..kdg2 kalau makan....sayur je yg lebih2 kan..nasi ckit je..heheh

gaung said...

wooo makan mcam makanan naruto...sedapnyer..

ENTRY TERBARU: blog GAUNG bermuka baru. ada komen?

bantalbucuk said...

cik ezy : jom pergi makan situ..! hehe :D

honey : a'ah..betul tu..tapi bagus juga sebab makan sayur tu pun dah boleh mengeyangkan..hehe ^_^

gaung : sedap2..laa..makanan naruto e ni..? baru tau..hehe

Nur Liyana said...

huhuhuhuu.....berbaloi jep....hrga tue////sedap ae???rasa nk jugak jep....

bantalbucuk said...

boleh la..tapi kalau nak ikut harga dengan kuantiti makanan rasanya berbaloi kot..hehe

FarhanaFabulous said...

makan teppayanki bersame yg tersyg ♥

A'IM said...

be happy

misz FaTiN said...

sedap ea?..tapi mcm byk sayur kubis je.. xsuke..huhu

aisyahnadiah said...

u r not the last person la...kite pon tak penah rase. da awk cakap sdap..kite nak try gak la! hu

Qaseh dalia adelia said...

tepanyaki ?
ape benda tu tak penah makan ..haha
mcm bez je ,.,..

EJA said...

laparnya eja tgok kamu makan..hihi

wa khairul onggon said...

Saya tak pernah makan tempayaki.. tempeyek pernah le hehehe.. Ape rase? Sedap tak? :)

YanaMIB said...

sy pn xpernah mkn teppanyaki lg..sbb tgk cam byk sayur..haha..xmkn sayur..lalala~ =P

Mawar Merah said...

Akak suke Salmon Teppanyaki. Dh lm xmkn sbb kt Kedah xde lg resturant ni. huhuhuk.

sissyira said...

salam


makannan jepun tu kan...erk...tekak tak leh terima =)

Ain Zulaikha said...

waaaa semangat ye makan :) tak pernah try tempayanki ni.. huhu

aLieF si Muncung ManiS said...

wahh..nak sikit..makanan dalam mangkuk besar tu,macam sedap je..hhuhu...

bantalbucuk said...

ana : ana ni..diam2 sudah..hehe

a'im : tq.. ^_^

fatin : bukan banyak kobis la..lg banyak taugeh dari kobis..kalau fatin suka makan taugeh sila la cuba..hehe

ecah : try la cah..boleh tahan la..tapi tak ada la nak kata sedap sangat..kira berbaloi la..hehe

qaseh : makanan jepun kalau tak silap..cuba la..tapi kalau tak minat sayur makan lauk dia dengan nasi je la kiranya..hehe

eja : lapar ek..sila pergi teppanyaki sekarang..hehe :D

khairul : tempeyek pon saya suka..hehe..boleh la..tapi rasanya kalau lelaki yang makan tak taula kenyang ke tak sebab nasi die sikit je.. :p

yana : kalau tak makan sayur tu tak dapek la den nak nolong..hehe ^_^

MM : kak mawar..sedap ek salmon tu..? nanti nak try juga la..yeke..nanti kita tolong poskan eh..hehe

syira : a'ah..tapi yang teppanyaki rasa dia sama macam masakan m'sia..ala macam kita goreng sayur kat rumah tu..ayam dia pon lebih kurang goreng macam tu je..so tak rasa jepun sangat la.. :)

ain : time lapar memang semangat je..semua main bedal je..hehe

alif :nak sikit..? rasanya dah dalam perut dan dah dihadam dah pon..hehe ^_^

y-A-n-A said...

haisy.. macam sedap jek.. nak jugak! :((