Saturday, March 19, 2011

MINTA MAAF + KEPALA BERKECAMUK...??

..................ASSALAMUALAIKUM W.B.T...................

hye semua..lama rasanya dah kan saya tak tegur korang semua..tak adala bukan sebab apa pun..cuma sejak kebelakangan ni saya busy sikit dengan assignment, projek  & tesis..semua kerja nak datang time yang sama..kalau time sama tu ok lagi..ni tak..due date pon nak sama juga..hadooii...!! memang boleh pecah kepala ni..

so saya nak minta maaf la kat sini kepada sesiapa2 yang dah singgah blog saya tapi saya tak balas melawat korang semua lagi..dan juga kepada blog yang saya selalu melawat..saya minta maaf juga ye sebab tak boleh nak melawat korang lagi setakat ni..rindu nak baca blog korang semua..tapi nak buat macam mana..semua ni gara2 busy..cepat marah busy ni cepat..! huhu

tapi walaupun saya tak dapat nak blog walking and jenguk korang2 semua setakat ni..insyaALLAH bila ada masa nanti saya jenguk korang balik ye..korang jangan merajuk dah tak nak datang jenguk saya lagi lepas ni dah la..sedih saya nanti tau..(T_T)

sebenarnya..ni pon tengah curi2 masa sekejap nak update blog ni..sebab semata2 nak minta maaf dengan korang semua..harap korang maafkan la ye..rasa bersalah pula tinggalkan lama macam tu je..nanti korang ingat saya sombong pula..ha..lupa pula..bagi yang baru singgah & follow blog saya yang bucuk ni..thanks a lot..and nice to meet u all.. 

okla..nak sambung buat kerja balik..adeehh...!! daa..


p/s: siapa dapat tengok bulan malam ni..?? cantik kan..?? ^_^

Tuesday, March 8, 2011

BERCUTI KE PENANG..!!!

........ASSALAMUALAIKUM W.B.T..........

sebelum apa2 saya nak mintak maaf la kat semua yang telah singgah di blog saya dan tinggalkan komen seselama beberapa hari ni..saya tak dapat nak balas komen2 korang semua..minta maaf ye..tapi terima kasih kat korang tau sebab walaupun blog saya ni ada bantal bucuk korang tetap singgah..hehe

sebenarnya macam ni..bukan saya tak nak balas tapi aritu saya pergi bercuti ke penang selama 3 hari 2 malam dengan kawan2 kelas saya..so..saya pun macam penat nak cerita panjang..ni saya tunjukkan sikit aktiviti kitorang time kat sana ye..selamat berhibur..haha

      

destinasi pertama kitorang bila tiba di penang..

       

FORT CORNWALLIS..kalau nak masuk kena bayar RM 2..

        

ni pula aktiviti di petang hari pada hari pertama...nak naik kuda ni sorang RM 20..tapi ni saya naik 2 orang dia bagi RM 30..


BATU FERINGGI..kitorang dapat tengok sunset time ni kat sini..memang cantik..


alahai mak datin..nak ke mana tu..? huhu


ok..ni aktiviti kitorang pada malamnya..iaitu berjalan di FERINGGI WALK..kedai2 dia ala2 macam petaling street gitu..

       

ni aktiviti pada hari kedua di TAMAN BOTANI..

       

comel tak gamba ni..?? hehe


ok..lepas pergi taman..kitorang merayap ke KEK LOK SI TEMPLE pula..


dah puas ambil gambar kat temple tu..kitorang pergi merayap ke CHINA TOWN pula..temple tadi atas bukit..china town ni bawah bukit..ha..kat sini lebih kurang macam suasana dekat rantau panjang la lebih kurang..


ha..malam hari kedua ni kitorang pergi membuncitkan perut di GURNEY DRIVE pula..makan tak ingat dunia masing2 kat sini..tapi kedai cina yang banyak..kedai melayu sikit je..


semua tengah sibuk khusyuk makan..huhu


ni pula orang tak ada kerja namanya..hehe..tu sebenarnya gelang yang berlampu kalau kita patahkan tu kalau korang nak tau..


motif  gambar ni..nak tunjuk seluar baru beli dekat china town tadi..seluar harem versi batik..hehe


ha..ni pagi hari ketiga adalah hari kepulangan kitorang..tapi sebelum balik kitorang naik FERI dulu..bak kata orang feri ni benda wajib kena naik kat penang ni tau..hehe

       

tetiba rindu pula nak balik kedah jumpa auntie..huhu


ok..jom kita balik sambil nyanyi lagu "marilah pulang..marilah pulang..bersama2.." huhu

okla..tu jela nak share sikit kot..nak cerita panjang2 nanti bosan pula..kesian korang..jumpa lagi lain kali ye..hee..daa.. ^_^


Wednesday, March 2, 2011

BUAH SALAK OH BUAH SALAK....

..........ASSALAMUALAIKUM W.B.T...........

hye semua..wah lama pula rasanya dah tinggalkan blog bucuk kesayangan saya ni..tak ada la..cuma sejak kebelakangna ni sibuk sikit dengan assignment, tesis (padahal tak start lagi..haha), balik kampung dan yang terbaru saya akan pergi bercuti ke penang..yeay..!! hehe

okla..kali ni saya nak tanya sikit pasal satu jenis buah ni..ha..siapa yang pernah makan buah salak..?? sila angkat kening..haha..bagi siapa yang tak pernah makan atau tak kenal atau sesiapa saja la..meh sini saya nak memperkenalkan korang dengan buah salak yang dah selamat dihadam oleh saya..ngeh3


tadaaa...ni la dia buah salak yang saya cakapkan tu..


ni pula last posing dari buah salak ni sebelum ia masuk ke dalam perut saya..haha

bagi yang tak kenal atau ingat2 lupa buah salak ni macam mana..meh saya bagi clue sikit..kulit dia macam kulit tenggiling..ha..korang mesti dah ingat kan..bagi siapa yang tak suka makan buah salak ni..sila la cuba makan..sebab pada saya sedap tau buah ni..rugi je korang tak nak cuba..rasa dia tak ada la manis sangat..tak ada la tawar sangat..bak kata orang manis2 buah gitu..hehe

lagi satu buah salak ni pon ada yang dijadikan sebagai jeruk..fulamak..! kalau dapat kan saya 100g tu tak puas..saya memang minat buah salak ni senang cerita..tapi kalau nak tau satu rahsia kan..sebenarnya mula2 pon saya tak suka makan buah ni..sebab apa pon saya dah lupa la..lepas tu saya tengok orang makan macam sedap je..saya pon try la kan..ha..terus jatuh hati sampai ke sekarang..tu la bak kata orang..tak kenal maka tak cinta..cewahh..! haha

okla..penat dah membebel..lain kali kita jumpa lagi ye..daa..