Tuesday, March 8, 2011

BERCUTI KE PENANG..!!!

........ASSALAMUALAIKUM W.B.T..........

sebelum apa2 saya nak mintak maaf la kat semua yang telah singgah di blog saya dan tinggalkan komen seselama beberapa hari ni..saya tak dapat nak balas komen2 korang semua..minta maaf ye..tapi terima kasih kat korang tau sebab walaupun blog saya ni ada bantal bucuk korang tetap singgah..hehe

sebenarnya macam ni..bukan saya tak nak balas tapi aritu saya pergi bercuti ke penang selama 3 hari 2 malam dengan kawan2 kelas saya..so..saya pun macam penat nak cerita panjang..ni saya tunjukkan sikit aktiviti kitorang time kat sana ye..selamat berhibur..haha

      

destinasi pertama kitorang bila tiba di penang..

       

FORT CORNWALLIS..kalau nak masuk kena bayar RM 2..

        

ni pula aktiviti di petang hari pada hari pertama...nak naik kuda ni sorang RM 20..tapi ni saya naik 2 orang dia bagi RM 30..


BATU FERINGGI..kitorang dapat tengok sunset time ni kat sini..memang cantik..


alahai mak datin..nak ke mana tu..? huhu


ok..ni aktiviti kitorang pada malamnya..iaitu berjalan di FERINGGI WALK..kedai2 dia ala2 macam petaling street gitu..

       

ni aktiviti pada hari kedua di TAMAN BOTANI..

       

comel tak gamba ni..?? hehe


ok..lepas pergi taman..kitorang merayap ke KEK LOK SI TEMPLE pula..


dah puas ambil gambar kat temple tu..kitorang pergi merayap ke CHINA TOWN pula..temple tadi atas bukit..china town ni bawah bukit..ha..kat sini lebih kurang macam suasana dekat rantau panjang la lebih kurang..


ha..malam hari kedua ni kitorang pergi membuncitkan perut di GURNEY DRIVE pula..makan tak ingat dunia masing2 kat sini..tapi kedai cina yang banyak..kedai melayu sikit je..


semua tengah sibuk khusyuk makan..huhu


ni pula orang tak ada kerja namanya..hehe..tu sebenarnya gelang yang berlampu kalau kita patahkan tu kalau korang nak tau..


motif  gambar ni..nak tunjuk seluar baru beli dekat china town tadi..seluar harem versi batik..hehe


ha..ni pagi hari ketiga adalah hari kepulangan kitorang..tapi sebelum balik kitorang naik FERI dulu..bak kata orang feri ni benda wajib kena naik kat penang ni tau..hehe

       

tetiba rindu pula nak balik kedah jumpa auntie..huhu


ok..jom kita balik sambil nyanyi lagu "marilah pulang..marilah pulang..bersama2.." huhu

okla..tu jela nak share sikit kot..nak cerita panjang2 nanti bosan pula..kesian korang..jumpa lagi lain kali ye..hee..daa.. ^_^


20 comments:

FarhanaFabulous said...

ika...beshnye pegi penang..tak pena pegi kot..

bantalbucuk said...

ala na..trip class..last minute punya plan..xpe..lain kali kita buat reunon g16 kat situ eh..hehe :D

Cik Ezy said...

lame xnaek feri.. huuu..
dulu selalu gak g penang..

Abhamz said...

salam, dapat pekena pesembor penang, memang best.

bantalbucuk said...

cik ezy : samala..tu bila dah lama tak naik..dapat naik best juga tau..hehe

abhamnz : memang sedap..siap bergelek lagi orang tu bila nak letak kuah.. ^_^

::deebaadeeboo:: said...

waaaa..smpai gak penang kan ecar..bes kan..kan..hehe

bantalbucuk said...

hehe..sebelum ni pon sampai gak na..tapi time kecik2..memang best...! :D

sissyira said...

salam

sdp p jalan2 tu,ada buah tangan utk kita tak?..

aLieF si Muncung ManiS said...

patut la senyap je..pergi bercuti rupanya...huhu

bantalbucuk said...

syira : ada2..kalau nak kena datang sini cepat..takut abes pulak..hehe

alif : hehe..jangan jeles ye.. :D

misz FaTiN said...

bestnye ecar gi jalan2 penang..
kita dah lama tak gi sana..
teringin nak mkn pasembur kat sana..huhu

y-A-n-A said...

aaaaaaaaa!! jelez! jelez! jelez! yana dah lame xbercuti! huhuhu :'(

Enna Banana said...

mai god! penang mai! huaaa..best best!
neay header baru!!! huaaa..and miss u a lots okay darling! so sebab sangat bz lately

Heidi Shafiq said...

menarik jugak ye penang ni.. aku x penah pegi lagi..

bantalbucuk said...

fatin : jom kita g penang jom..! kita g makan rojak pasembur... :D

yana : yeke..xpe..tak lama lagi bukan yana cuti panjang ke..? time tu boleh la pergi bercuti puas2..hehe

enna : hehe..miss u 2 dear...yeke..xpela..yg penting still keep in touch ok..! ^_^

HS : best jugakla..tapi kena pandai cari tempat best n ada aktiviti nak buat.. :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

xpenah sampai pnang ag. Jakun kan ??

bantalbucuk said...

yeke..?? kalay gitu kena try pergi ni..sebab nanti boleh makan rojak pasembur dengan nasi kandar line clear..sedap..hehe

zey said...

rindu ngn char kuey tiow penang!!!

Abhamz said...

salam, banyak kenangan manis di Pulau Pinang.

misz FaTiN said...

ecar nak belanja ke?..
if ya,, laju je fatin dtg..huhu