Friday, April 29, 2011

RED RIDING HOOD THE MOVIE...!!!!

...........ASSALAMUALAIKUM W.B.T............

meh saya nak review sikit satu cerita ni..hari tu kan time lepas exam konon2 nya nak release tension la kan..pergi la keluar tengok wayang..(padahal baru 1st paper exam..haha) saya pergi tengok cerita RED RIDING HOOD ni...ha..kat bawah ni dia punnya heroin..


apa yang saya boleh cakap cerita ni not bad la..sebab cerita ni dia banyak tanda tanya yang buat kita jadi teka-teki siapa yang jadi wolf tu sebenarnya..sampaikan sepanjang cerita tu saya asyik dok teka dia ni la dia tu la yang jadi wolf..rupa2nya semua tekaan saya salah..haha

mula2..saya macam ragu2 juga nak tengok cerita ni sebab pengarah dia dari movie TWILIGHT tu kan..yang twilight 1st memang best..tapi lepas tu terkena dengan twilight 2nd yang boring je jalan cerita dia..tapi saya tetap nak cuba tengok sebab cerita ni kan dulu kecik2 ada kartun dia kan..tu yang nak tengok sama ke tidak dengan kartun tu..hehe

akhirnya..saya tak menyesal tengok cerita ni sebab memang tak membosankan langsung..pada saya la..so..sesiapa yang belum tengok boleh try tengok..ha..lupa nak cakap dia punya hero sorang tu de muka ala2 zaquan sikit2..sikit je la tapi..tak banyak..dari certain2 angle je..maybe sebab dia punya rangka muka dan style rambut kot yang lebih kurang sama kot..

okla..tu je nak membebel kat entry kali ni..daa..


p/s : wish me luck for my exam next week ok..! ^_^

Tuesday, April 26, 2011

KERJA KOSONG DIPERLUKAN...!!!!

.........ASSALAMUALAIKUM W.B.T..........

ha..kali ni punya entry pendek je..sebab entry kali ni nak minta tolong dengan korang semua..ada sesiapa tau tak kerja kosong yang diperlukan atas qualification bachelor degree..?? or kat tempat kerja dia ada kerja kosong as civil engineer..?? ataupun as teacher or lecturer kat mana2 kolej atas kelayakan degree..?? ataupun ada sesiapa yang tau mana2 konsultan engineering yang perlukan civil engineer sekarang ni untuk kemasukan JUN..?? 

-google image-

kalau semua soalan2 saya ni ada sesiapa yang boleh tolong jawab sila bagitau saya ye..kerjasama anda semua hanya ALLAH yang dapat membalas..tq..!! ^_^


Sunday, April 24, 2011

KENANGANKU BERSAMAMU JKAS...

..........ASSALAMUALAIKUM W.B.T...........

entry kali ni cuma nak buat kenangan saya bersama kawan2 seperjuangan di UKM sepanjang 4 tahun..adehhh..tetiba sedih pula rasanya dah nak berpisah dengan korang semua..lepas ni masing2 dah pilih nak ambil jalan masing2..ada yang melanjutkan pelajaran menyambung master..ada juga yang akan terus mencari pekerjaan as civil engineer..dan ada juga yang akan mengambil alih syarikat keluarga masing2..begitu juga ada yang mungkin akan mencari pekerjaan di luar bidang civil engineering..

jom kita tengok gambar yang ditangkap beramai2 pada kelas terakhir jumaat  hari tu..


pelajar perempuan JKAS @ my coursemate..


belakang bangunan Fakulti Kejuruteraan yang akan hanya tinggal kenangan..


ni sebenarnya gambar percubaan bersama ajlaa..hehe


berlatar belakangkan tasik Fakulti Kejuruteraan & Alam Bina..


tak sanggup nak berpisah dengan korang semua..huhu..alamak..! ternampak kurang ketinggian pula disitu..tapi hakikatnya tidak ok..(nak juga pertahankan..haha)


ni la kenangan kat truss yang Prof Shan kata engineer yang design ni tak bagus sebab overdesign..hehe


last bergambar dekat dewan kuliah beramai2..tapi sayang tak semua ada dalam gambar ni..


lastly..good luck untuk korang semua dalam final exam untuk final year ni...!! hope kita sama2 dapat score sama2 kali ni..tak lupa juga good luck untuk semua blogger yang sedang dan akan jalani final exam juga ok..!! ^_^

Saturday, April 23, 2011

KAJANG REDEVELOPMENT GUNA GOOGLE SKETCH UP....

...........ASSALAMUALAIKUM W.B.T..............

kali ni nak share sikit untuk sesiapa yang nak tau la kan..yang tak nak tau tak apa la..tak paksa pun suruh tau..tapi walau macam mana sekalipun saya tetap nak bagitau juga..haha

hari tu saya ada bagitau yang saya ditimbuni dengan banyak assignment kan..dan salah satunya adalah KAJANG DEVELOPMENT..so..dengan adanya google sketch up ni..kerja saya dan ahli group saya dah menjadi bertambah ringan sebab kita hanya perlu sketch je apa yang kita nak dekat google sketch up ni..ala..tak nak la cakap banyak2..nanti korang tak dapat tangkap pula apa yang saya membebel ni kan..jom kita tengok hasilnya..


ni la bandar Kajang after redevelopment yang kitorang proposed hasil daripada google sketch up tu..


yang bentuk macam M tu Metro Kajang..ni antara beberapa proposal kitorang:

1) yang bulat warna kelabu tu kitorang proposed nak buat terminal kat situ..yela..Kajang tu tak ada terminal bas yang betul..semua bas berhenti tepi jalan je..sebab tu la salah satu punca jam berlaku..
2) bangunan yang hijau sebelah kiri sekali tu..kitorang proposed nak buat satu bangunan untuk parking sahaja..seperti yang sedia maklum Kajang mempunyai kawasan lapang yang terhad..so..sebab tu la kitorang proposed bangunan ni untuk jimatkan space..

kalau korang perasan sebenarnya kitorang robohkan semua bangunan lama dan kitorang rebuild balik bangunan tu bia nampak lagi tersusun dan kemas..jalan pon kitorang lebarkan bagi kurangkan masalah jam..


bangunan ni la yang kitorang akan robohkan dan bina terminal bas dan teksi..


ok..ni pula side walk bandar Kajang yang penuh dengan barang2 pekerja kedai runcit kat situ..rasanya orang sekurus mana pun nak lalu tak muat nak lalu sebab penuh dengan barang2..huhu


so..kitorang proposed nak buat side walk ni kat tempat gambar yang saya tunjuk kat atas sebelum ni..sebab kedai2 kat atas ni kitorang demolish dan pindahkan dia ke dalam bangunan yang kitorang rebuild balik..maksudnya kat luar tu nanti tak adalah serabut dengan barang2 diorang lagi kan..and side walk ni pula kitorang divide into two..satu untuk pejalan kaki dan satu untuk cyclist..

tengok tu..dengan google sketch up kita bukan boleh buat bangunan je..kita boleh letak orang jalan, orang berbasikal, pokok, pagar dan banyak lagi la..tak ke senang kita nak gambarkan kat orang macam mana idea kita nak proposed tu macam mana nanti kan..


last sekali kitorang ada juga proposed space untuk kiosk2 dan tempat berehat..untuk projek ni..kitorang jadikan Kajang salah satu bandar hijau di mana kitorang tanam seberapa banyak pokok yang boleh kat Kajang ni sebab sekarang ni cuaca di bandar Kajang sangat panas dan kekurangan lanskap..

hmm..rasanya tu je la kot nak share kali ni..okla..daa.. 

Friday, April 15, 2011

PELANGI ITU MENAWAN..!!

...........ASSALAMUALAIKUM W.B.T..............

hye..korang apa khabar..? sihat ke sakit ke..?? ke ada orang yang tengah exam ni kepala dia jadi mereng sikit..? hehe..kali ni tak nak cerita pasal apa pun..cuma nak cerita share sikit keindahan alam semulajadi..cewah..!! macam apa je kan..padahal nak tunjuk gambar pelangi je..haha..okla..jom kita tengok sama2 eh.. (^_^)


ha..cantik tak..?? subhanallah..cantik kan pelangi ni..dulu time kecik2 saya suka tengok pelangi tau..sampai sekarang saya mesti teruja kalau nampak pelangi..hehe..ala..korang pon macam tu juga kan..tak payah la nak menipu..haha


korang pernah dengar tak..dulu kan ada orang cakap kalau kita tunjuk pelangi nanti tangan kita jadi kudung..korag pernah dengar tak..?? yela..setiap kata2 tu mesti ada sebab kan..contoh macam kalau nyanyi kat dapur orang kata dapat laki tua..padahal tak nak masakan tu hangit..tapi kalau pelangi ni saya tak tahu kenapa atau apa motif ada orang cakap tak baik kalau kita tunjuk pelangi..kalau korang tau..bagitau la ye..sharing is caring gitu..hehe


tu jela gambar yang boleh saya sharekan dengan korang semua..ni pun saya snap masa dalam kereta tadi..semoga korang terhibur la ye..(erk..??) okla..saya minta diri dulu..daa

Monday, April 11, 2011

CUN THE MOVIE & AWEK CUN...!!!

.............ASSALAMUALAIKUM W.B.T............

ha..oleh sebab saya amat tension dengan kerja2 semua ni..dan disebabkan berapa miggu ni saya asyik menghadap design tanpa henti..sampaikan masa tidur pon terganggu..jadi weekend ni saya hanya men'topup' balik masa tidur saya dan juga masa menenangkan fikiran saya sebelum mula bekerja keras menyiapkan semua kerja2 yang masih belum ditunaikan pada hari isnin esok..haha

dengan itu..saya mengumumkan...ek..?? salah dialog pula..sebenarnya nak cakap dengan ini saya pun pergi tengok cerita CUN THE MOVIE yang sangat best..!!

- google image -

cerita ni boleh la tahan best dia..lawak..sempoi..lepas tu ada nilai2 kasih sayang keluarga..memang best la..saya suka..!! saya suka..!! hehe..tapi saya tak berapa suka bila part geng2 media tu dengan Ning & Jehan..tapi bukan sebab saya tak suka diorang..cuma agaknya watak diorang dalam tu memang kena buat macam tu kot..senang cerita saya suka scene time bila diorang kat kampung tu je..meriah..seronok je rasa..ha..siapa2 yang belum tengok tu..tengok la..memang kelakar..and ada juga part sedih..sampaikan saya pon terasa nak nangis time scene tu..ssshh..jangan kecoh2 tau..hehe

tajuk tu pon CUN THE MOVIE & AWEK CUN kan..ha..cun the movie dah review..awek cun yang dimaksudkan tu siapa pula..??


tadaa..ni la dia..(gila perasan ko ni ika..!! hahaha)..sila abaikan statement tu ye semua..sengal saya telah datang tiba2 tanpa diundang..haha..


tak ada la..sebenarnya ni 1st time saya keluar jalan pakai jersi..punya la jakun kan..haha..bukan apa la..korang jangan salah anggap pula..sebenarnya selama ni saya malu nak pakai jersi time keluar..nak tau sebab apa..?? yela..biasanya dulu2 orang yang pakai jersi ni kebanyakannya lelaki..nanti kang bila saya pakai diorang cakap saya ni semangat la pula..padahal bukan reti main pon..tula sebabnya..huhu

tapi sekarang ni saya tengok macam dah ramai je perempuan yang pakai jersi time keluar..so..apa lagi..perasaan malu saya pun makin hilang la..dengan itu inilah hasilnya..saya pergi tengok cerita CUN dengan memakai jersi MALAYSIA supaya kelihatan CUN juga..hahaha..

okla..sebelum sengal saya membawa saya lebih jauh perasan..lebih baik saya cabut lari dulu..daa



p/s : happy burfday to ana cayang... meh ramai2 terjah wish birthday kat dia jom..!! ^_^

Sunday, April 10, 2011

CUKUP KE DALAM MASA SEBULAN..??

............ASSALAMUALAIKUM W.B.T.............

hye semua..adoii..sedih rasanya bila buka blog yang dah lama terbiar ni..huhu..sebenarnya saya baru je lepas habis presentation design..ingatkan dah habis present dah boleh fokus kat final..tapi rupanya belum boleh lagi sebab masih ada banyak lagi projek dan assignment yang nak kena buat..meh saya listkan satu persatu :

1. Kajang development
2. Bill of quantities berdasarkan projek design
3. CPM berdasarkan projek design juga
4. Tesis ( benda yang paling saya takut..huhu )

Agak2 sempat ke saya nak siapkan semua ni dalam masa sebulan..? dah la present Kajang tu 21hb ni..final exam pula start 26hb ni..mati la saya..huhu..tetiba terigat pula kat zaman sekolah dulu2..selalu sangat kawan2 bagi wish kat suruh study hard la apa la kan..kalau korang nak tau..sampai sekarang wish diorang masih saya simpan lagi tau..nak tengok x..??


tadaaa...hehe..ni semua wish daripada kawan2 yang saya sayang..yang putih2 tu pon wish juga..tapi kad yang kecik2 tu..ala..korang pon dulu time sekolah2 mesti ada main benda2 camni bagi wish kat orang ke kat SA ke kan..tak payah tipu la..mesti ada punya..haha

okla..tu je la kali ni..dah lama tak update blog jadi janggal pula bila update..huhu..daa

p/s : ada orang nak tolong buat kan tak..? nanti saya belanja aiskrim 20 sen..hehe 

Friday, April 1, 2011

TRANSLATED! - Twin Baby Boys Have A Conversation

..........ASSALAMUALAIKUM W.B.T..............

hye semua..hadooii...lamanya rasa dah tak update blog ni..minta maaf ye blogku..bukan niat nak melupakanmu..tapi masa yang tak mengizinkan..huhu..

sebenanya saya tengah design road & drainage untuk project final year..biasala kan..kalau dah buat lama2..mesti rasa bosan tu timbul kan..so disebabkan sekarang ni tengah famous dengan video twins baby boy yang petah bercakap "da da da da...", saya pon search la video tu untuk mengubat hati yang kebosanan ni..cehh..!! macam apa je..haha

tapi tiba2 kan saya terjumpa yang orang translate video ni tentang apa yang baby tu bualkan sebenarnya..memang kreatif..so..apa lagi..jom tengok sama2 dengan saya..hehe..




kita jumpa lagi lain kali ye..daa



p/s : rindu nak bw..huhu (T_T)