Friday, April 29, 2011

RED RIDING HOOD THE MOVIE...!!!!

...........ASSALAMUALAIKUM W.B.T............

meh saya nak review sikit satu cerita ni..hari tu kan time lepas exam konon2 nya nak release tension la kan..pergi la keluar tengok wayang..(padahal baru 1st paper exam..haha) saya pergi tengok cerita RED RIDING HOOD ni...ha..kat bawah ni dia punnya heroin..


apa yang saya boleh cakap cerita ni not bad la..sebab cerita ni dia banyak tanda tanya yang buat kita jadi teka-teki siapa yang jadi wolf tu sebenarnya..sampaikan sepanjang cerita tu saya asyik dok teka dia ni la dia tu la yang jadi wolf..rupa2nya semua tekaan saya salah..haha

mula2..saya macam ragu2 juga nak tengok cerita ni sebab pengarah dia dari movie TWILIGHT tu kan..yang twilight 1st memang best..tapi lepas tu terkena dengan twilight 2nd yang boring je jalan cerita dia..tapi saya tetap nak cuba tengok sebab cerita ni kan dulu kecik2 ada kartun dia kan..tu yang nak tengok sama ke tidak dengan kartun tu..hehe

akhirnya..saya tak menyesal tengok cerita ni sebab memang tak membosankan langsung..pada saya la..so..sesiapa yang belum tengok boleh try tengok..ha..lupa nak cakap dia punya hero sorang tu de muka ala2 zaquan sikit2..sikit je la tapi..tak banyak..dari certain2 angle je..maybe sebab dia punya rangka muka dan style rambut kot yang lebih kurang sama kot..

okla..tu je nak membebel kat entry kali ni..daa..


p/s : wish me luck for my exam next week ok..! ^_^

15 comments:

Citarasa Rinduan said...

wah,
nampaknya macam best jer red riding hood tu..

nanti nak try tontonlah.....
thanks yer dik syer story ttg cerita tu

Cik Ezy said...

xde wayang..
huhukk
nk tgok kene tgu kuar kat youtube..
sobss

Ain Zulaikha said...

not bad? hahaha macam tak best je.. ada kawan tu tgk cite ni sampai 3 kali dia kata bes.. hehe

bantalbucuk said...

citarasa : welcome..ha..akak try la tengok nanti..hehe

cik ezy : eh..? xpe..nanti tunggu kat utube or beli cd dia ok..tapi kena penuh kesabaran la tunggu nak kua kat utube tu..hehe

ain : hmm..bukan maksud tak best..cakap not bad tu sebab ada orang cakap macam tak best sebab macam boring..tapi sebenarnya best..hehe

Ainnur Afiffah :) said...

nak tgk jugak ! uhuhuhu

FarhanaFabulous said...

best ek ka? nnti nak tengok la jugak.

bantalbucuk said...

ainnur : cepat g tengok..!! :p

ana : best na..serius tak tipu..dia tak macam twilight lembab je jalan cite dia kan..yang ni tak..g tengok jangan tak tengok..hehe

nur said...

kena tggu cd la gamaknye ni..

EJA said...

dear!lama ndak kesini..huhu..miss u..masih ada kat panggug ka cerita ni?

Ainnur Afiffah :) said...

takde sape nak bwk g tengok la kak T___T

Ashraf said...

dah follow :D
http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/

Mawar Merah said...

Love the actress. Will watch the movie. Gudluck dik exam...(^.^)

bantalbucuk said...

nur : bersabarla menunggu ye..hehe :p

eja : tau tak pe..ingat kan dah lupa dah kat kita..hehe..mis u 2 dear..! cite ni tak sure la ada lagi ke tak..try je la survey tengok ada kat panggung lagi ke tak.. ^_^

ainnur : takpe..nanti still boleh tengok kat utube or cd je..hehe

ashraf : thank you.. :)

MM : thanks kak..akak minat ke actress tu..? :D

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

lama suda x tgk wayang..ada anak kecik terpaksa melupakan hobi ketika bujang

bantalbucuk said...

rina : tak pe..tunggu anak akak besar nanti baru boleh bawa dia masuk wayang sekali..hehe