Sunday, May 29, 2011

KARAK THE MOVIE...

...........ASSALAMUALAIKUM W.B.T..............

ha..kali ni nak review sikit pasal cerita KARAK THE MOVIE..agak2 apa pandangan korang tentang cerita ni..bagi sesiapa yang tak tahu movie ni under KRU punya production..so..mesti korang expect cerita ni high quality kan..secara jujur memang ok juga la cerita ni..

-google image-

cerita ni dia cerita pasal pekan karak..sebab diorang ikut jalan dalam..diorang bukan lalu highway karak tu..dari situ la bermulanya kisah diorang berempat..walaupun cerita ni genre seram..tapi ada juga la part lawak2 sikit..lagi2 bila si sape ntah nama laki sorang ni..dia berbual dengan hantu tu macam biasa je..lepas tu hantu tu ngolok dia balik..baru tau nak menjerit..haha

hmm..macam yang semua tau si shahir dengan kilafairy tu pun berlakon juga kan..pada saya biasa jela diorang berlakon..si kilafairy tu watak dia gedik2 sikit..kira kekadang nampak macam terover sikit pon ada..si shahir pula dia jadi bf si sheera ayoub..lawak pula bila dia panggil si sheera tu 'sayang'..ki3..yang laki lagi sorang tu memang saya suka tengok dia berlakon..mesti kelakar watak dia..si sheera pula..pon ok juga dia berlakon..suka tengok muka dia..cute je..hehe

secara keseluruhan ok la compare dengan cerita MOMOK JANGAN PANGGIL AKU tu..ntah apa2 je hantu dia..pelakon dia pon tak best..rugi je tengok..huhu..okla..tu jela kali ni..daa..




Friday, May 27, 2011

MAJLIS KAHWIN MERANGKAP REUNION...

.........ASSALAMUALAIKUM W.B.T..............

kali ni nak cuma story pasal majlis kahwin saya..opps..!! bukan saya la..tapi kawan saya..hehe..aritu 14/5/2011 telah termaktublah kawan saya seorang ni, NADIA bergelar seorang isteri kepada lelaki bernama BEN..tahniah nadia..semoga hubungan kamu berdua bahagia bersama dunia dan akhirat..amiinn..


ni la dia pengantin baru kita..NADIA & BEN..cantikkan kek dia.. ^_^


paling suka gambar ni..photographer nadia ni yang suruh kitorang buat pose gaya camtu..hehe


penuh pelamin tu kitorang naik..buat kecoh lak tu atas pelamin..memang dasar keep-pooh tol semua..haha


ha..cuba korang bayangkan..laluan ni la kitorang buat bising dok gosip dok tanya kabar la dok tanya apa cerita sekarang ni la..macam2..sampai orang nak lalu pon susah..biasala kan..dah lama tak jumpa..hehe..

sebenarnya kitorang memang kawan rapat sejak sekolah menengah lagi..tapi lepas habis je SPM semua orang bawa haluan masing2..walau macam mana sekalipun kitorang tetap keep in touch..tu la bila kitorang dapat jumpa ramai2 macam ni..kitorang excited sangat..jadi dengan tak semena mena riuh tempat tu jadinya..selalu dah kena sound dengan orang sebab suka buat bising even kat shopping mall, majlis apa2, or kat mana2 jela..dari zaman sekolah lagi..sebabnya semua orang mulut kepoh..tak reti nak dok diam mulut tu..haha

tapi satu je yang saya tak puas ati..korang tau tak..diorang semua pakai high heels, wedges..tapi sebab saya gerak dari UKM terus ke majlis ni..so..tak nak sakit kaki saya pun pakai la kasut flat..dah la saya ni golongan kurang ketinggian..memang ketara gila la ketinggian dengan diorang..tak aci tau diorang ni..huhu..tapi bila ambil gambar dengan diorang saya jengkitkan kaki biar nampak sama tinggi dengan diorang..haha

okla..tu je la kali ni punya entry..otak pun tengah tingtong lagi sebab baru nak reda demam 4ari ni..maafla ye kalau ayat macam tonggang terbalik sikit..hehe..daa


p/s : bila turn saya nak jadi pengantin pula ek..? (mood gatal jap) haha..

credit picture : fb nadia


Tuesday, May 24, 2011

MFC VS KFC...???

...................ASSALAMUALAIKUM W.B.T....................

siapa yang pernah dengar MFC sila angkat kaki macam saya..haha..gurau jela..bagi siapa yang tak pernah dengar meh sini saya nak dengarkan..MFC ni bermaksud...emmm...sebenonye saya pon tak tau la apa nama penuh dia..yang tau depan dia je MUDZALFA..lebih kurang macam tu la..maybe nama penuh dia MUDZALFA FRIED CHICKEN la kot..adeehh..kalau salah minta maaf la ye..huhu


ha.ni pon sempat snap 1 je gambar bila dah nak habis makan baru teringat nak snap..hehe..dia punya konsep ala2 KFC juga la lebih kurang..cuma sebagai tambahan dia ada pizza dan nasi ala2 arab juga..sebab rasanya owner kedai ni orang arab kot..sebab de nampak orang arab..lepas tu pekerja dia pon ada beberapa orang arab..

tengok dekat menu pizza dia nampak sedap..serious tak tipu..tapi mahal gila tau..pizza saiz 9'' hara dia RM 14.90 kalau tak silap.ha..mahal kan..tula..dah cakap mahal..tak percaya..huhu..tapi set ayam dia macam snack plate KFC tu RM 8.90 tapi dia ganti coleslaw and mashed potato tu dengan fries..burger dia ada 3 jenis..zee, patty, & fillet..tu pon kira murah sikit la dari KFC..nasi arab dia pula kalau tak silap RM 14 camtu la..tak ingat sangat la..

secara keseluruhan, tadi saya makan burger dia yang fillet..tak sedap..keras sebab dah macam hangit sikit..tapi burger dia yang zee..not bad la compare to fillet tu..yang patty saya tak try lagi..kalau ayam dia pula..ok la..dia tak muak sangat..tak masin..yang penting tekak saya boleh terima..cuma yang saya belum try pizza dia dengan nasi arab dia..nak dijadikan cerita..kawan saya tanya tadi..

membe : kalau ko..ko rasa ko boleh datang makan sini lagi tak..?
saya : hmm..kalau nak datang  makan burger, kita tak kot..(sambil buat muka ) tapi kalau nak makan ayam maybe boleh kot..

so..korang paham2 jela apa maksudnya ye..renung2kan..selamat menjamu selera..hehe..ok..daa..

Thursday, May 19, 2011

JERUK OH JERUK...

..........ASSALAMUALAIKUM W.B.T............

kali ni tiba2 rasa mengidam nak makan jeruk pula..sedapnya la kalau dapat makan jeruk ni kan..eh..eh..tapi jangan salah faham pula tau..bukan mengidam sebab mengandung ke apa..tapi mengidam sebab memang saya ni memang penggemar jeruk..weee...!!! hehe


ha..cuba tengok gambar kat atas..banyak kan jeruk yang saya beli..ha..ni time saya pergi penang aritu..niatnya nak beli satu je..tapi nampak semua jeruk kesukaan saya..terus kaut 4 paket..hehe..antara jeruk yang saya suka adalah :

1. Buah salak
2. Buah kedondong
3. Sengkuang
4. Buah jambu batu
5. Buah pelam hijau

uish mak aihh..tengah taip2 ni pon boleh terliur sebab bayangkan sedapnya jeruk2 ni semua..tak senonoh betul la ko ni ika..huhu..tapi kan tak semua orang boleh buat jeruk yang sedap..ada orang buat jeruk ni terlebih cuka..so..bila makan asyik terbatuk2 je sebab kuat sangat cuka dia tu..lepas tu kadang2 manis gila dia buat jeruk tu..boleh kena kencing manis tu..

tapi kalau dapat orang yang reti buat..fuuuhhh..!!! memang tangkap..manis2 buah je rasa..makan pon feel je tak ada nak terbatuk2..hehe..okla..rasanya nak bebel tu je kot nak hilangkan rasa mengidam tu je..hehe..daa.. ^_^

Monday, May 16, 2011

LU LANGSI LU MATI....!!!

...........ASSALAMUALAIKUM W.B.T............

hye semua..maaf ye lama tak update blog bucuk ni..erkk..?? ada ke orang tunggu aku update benda ni..?? perasan sungguh kamu ni ika..huhu..xpela..kali ni saya nak review satu cerita yang orang dok tergila-gila nak tengok sebelum ni..ha..cerita apa lagi kalau bukan cerita KONGSI kan...

-google image-

ha..ramai yang harapkan cerita ni memang meletup..tapi apa yang boleh saya cakapkan kat sini..cerita ni tak sampai tahap apa yang saya harapkan..hampa..huhu..sebabnya cerita ni best memang best..kelakar memang kelakar..tapi kelakar dia tu tak sampai nak buat saya rasa saya nak gelak setiap masa..

lepas tu..jalan cerita dia pon banyak yang macam kita tak tahu apa sebab dia buat macam tu..lagi satu cerita ni shaheizy sam (maafla..tak tahu nak eja nama dia..huhu) tak banyak cakap..banyak aksi je..aksi dia pon nak cakap best memang best tapi tak tahu la kenapa saya rasa cerita ni tak sampai apa yang saya harapkan..

cuma satu je yang saya kagum dengan cerita ni..time si sam tu buat aksi kejar mengejar dengan kereta polis..saya rasa scene tu yang best dalam banyak2 scene dalam cerita tu.yang lain semua biasa2 je..so..secara keseluruhan..saya rasa cerita ni biasa2 je..agak kecewa juga la..ok la..tu je saya rasa yang saya dapat bagitau tentang cerita ni..siapa yang rasa nak tengok tu pergi la tengok..yela setiap orang ada pandangan masing2..betul tak..? hehe..ok la..saya undur diri dulu..daa..


Wednesday, May 11, 2011

KEPALA BERECAMUK KE HATI BERKECAMUK..??

..........ASSALAMUALAIKUM W.B.T..........

hye semua..hmm..sebenarnya sekarang ni saya tengah berkecamuk ni..tapi tak tau la hati ke kepala yang tengah berkecamuk..ok..meh saya nak luahkan sikit bagi lega..

1. Alhamdulillah..saya dah lepas pergi interview hari isnin hari tu..gagap macam biasala kan kalau dah kena speaking ni..anak jawe la katakan..haha..tapi tu bukan masalahnya..masalahnya..dia suruh fikir balik betul2 samada betul ke sanggup kerja kat situ sebab company dia terlalu specialize..sebab dia kata fresh graduate biasanya nak cuba semua bidang dulu baru pergi ke specialize company..so tempat tu tak sesuai untuk orang yang fikir nak macam tu..and nak jadikan kesimpulan..lastly dia kata kalau interested, just emel dia before khamis ni sebab minggu depan dia nak bagi jawapan dah..saya pon dah fikir masak2..and keputusannya,saya dah emel dia tadi dan bagitau "I AM STILL INTERESTED TO JOIN YOUR COMPANY"..doakan saya terpilih untuk kerja kat situ ye..

2. Tesis saya masih dalam progress..arrgghh..sungguh menyeksakan..saya kena design untuk setiap projek..baru boleh compare kan dengan design asal..dan saya hanya baru start 1 projek..ada 4 design lagi saya nak kena buat..harap2 sempat la saya nak siapkan sebelum 16 MEI ni..tu target saya..doakan saya berjaya siapkan juga eh..hehe

-google image-
sedapnya la hai kalau ada orang tolong urutkan kepala ni..huhu

3. Saya mengalami sakit gigi yang tak tahu mana asal usul dia datang..tiba2 je bangun pagi gusi bengkak..sampai ke harini tak baik2 lagi..tambah pula dengan lelangit yang tak tahu juga mana asal usul sakit dia..tiba2 bangun pagi gusi bengkak + lelangit luka..sungguh menyakitkan..adakah ini disebabkan suruh saya kurangkan makan sebab berat sudah bertambah..?? haha..pape pon doakan saya cepat sembuh juga tau.. ^_^

hmm..rasanya yang menjadi masalah besar yang saya terlalu fikir2kan 3 perkara ni je kot..yang kecil2 tu boleh diabaikan kadang2..hehe..okla..daa..

Friday, May 6, 2011

JASA ANDA SEMUA DIPERLUKAN...

............ASSALAMUALAIKUM W.B.T............

entry kali ni saya amat2 memerlukan bantuan anda semua untuk mendoakan saya supaya saya lulus interview..tadi saya baru saya dapat call dari company yang saya apply as DESIGN ENGINEER..dia suruh saya datang isnin ni pukul 10 pagi dekat shah alam..

so..harap sangat korang doakan saya berjaya melepasi interview ni dan saya dapat kerja tu ok..nanti kalau saya dapat kerja ni..saya belanja korang semua eh..haha..sebenarnya ni first interview saya..sebab tu saya rasa takut sangat..apa2 pun..hope korang doakan yang terbaik untuk saya ye..jasa korang semua hanya ALLAH yang akan membalasnya..thank you semua..I LOVE U ALL la..hehe


okla..daa..

Thursday, May 5, 2011

TAUHU GORENG GEBU..!!!

...........ASSALAMUALAIKUM W.B.T.............

entry kali ni ditujukan khas buat kepada peminat makan tauhu..hehe..sebabnya saya ada jumpa satu kedai ni dia jual tauhu goreng yag sangat sedap, lembut dan gebu..uish..kalau makan masuk dalam mulut tu..rasa macam tengah makan tauhu jepun tu..tapi sebenarnya dia tauhu petak yang biasa tu je.. marvelous..!! hehe


ha..ni la tauhu yang saya cakapkan tu..tapi maafla ye..tinggal separuh je untuk dipromosikan..sebab lagi 1 1/2 dah masuk dalam perut...hehe..waktu beli tauhu ni kita boleh pilih samada nak pedas or tak..bagi yang peminat pedas tu..memang pedas habis la kuah dia ni..tapi still sedap nak layan tauhu goreng ni tau..

ha..lagi satu..keistimewaan kedai ni..time kita nak beli tauhu ni baru dia goreng on the spot..maksudnya time kita makan tu still panas lagi la kan..tu yang sedap tu..yela..kadang2 ada orang yang jual tauhu goreng ni..dah la keras..lepas tu..sejuk pula tu..diorang jenis dah goreng banyak2 sekali terus daripada mula buka kedai..mana syiokk..! huhu

owh..lupa pula..ha..sesiapa yang duduk kat area bangi ni boleh la pergi try terjah kat kedai seksyen 7..dia dekat2 tepi jalan je..dekat tempat2 orang banyak jual juadah petang2 tu..alamak..! lupa pula nak ambil gambar tempat tu..huhu

okla..nak lari dulu la sebab serba salah pula tak reti nak describe kedai tu kat mana..huhu..daa..