Thursday, May 19, 2011

JERUK OH JERUK...

..........ASSALAMUALAIKUM W.B.T............

kali ni tiba2 rasa mengidam nak makan jeruk pula..sedapnya la kalau dapat makan jeruk ni kan..eh..eh..tapi jangan salah faham pula tau..bukan mengidam sebab mengandung ke apa..tapi mengidam sebab memang saya ni memang penggemar jeruk..weee...!!! hehe


ha..cuba tengok gambar kat atas..banyak kan jeruk yang saya beli..ha..ni time saya pergi penang aritu..niatnya nak beli satu je..tapi nampak semua jeruk kesukaan saya..terus kaut 4 paket..hehe..antara jeruk yang saya suka adalah :

1. Buah salak
2. Buah kedondong
3. Sengkuang
4. Buah jambu batu
5. Buah pelam hijau

uish mak aihh..tengah taip2 ni pon boleh terliur sebab bayangkan sedapnya jeruk2 ni semua..tak senonoh betul la ko ni ika..huhu..tapi kan tak semua orang boleh buat jeruk yang sedap..ada orang buat jeruk ni terlebih cuka..so..bila makan asyik terbatuk2 je sebab kuat sangat cuka dia tu..lepas tu kadang2 manis gila dia buat jeruk tu..boleh kena kencing manis tu..

tapi kalau dapat orang yang reti buat..fuuuhhh..!!! memang tangkap..manis2 buah je rasa..makan pon feel je tak ada nak terbatuk2..hehe..okla..rasanya nak bebel tu je kot nak hilangkan rasa mengidam tu je..hehe..daa.. ^_^

27 comments:

Ashraf Jalil said...

ade satu lg name die buah pala. *xtau eja die pale ke pala..
yg tu sedap..sbb xmasam sgt xmanis sgt

bantalbucuk said...

o0o0o buah pala..tapi tak suka buah tu sebab pahit2 sikit rasa dia..huhu

Cik Ezy said...

plng suke jeruk pelam..
sedap!

bantalbucuk said...

a'ah sedap kan..sekali makan tak boleh nak berhenti..hehe

Syafiq Rosli said...

suka buah salak..hehe

bantalbucuk said...

paling sedap buah salak kan.. :p

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

jeruk buah salak paling sedap..tp kan akak salu beli sepeket je jeruk buat rasa-rasa..jeruk x elok sgt utk otak kan..tp otak org tua cam akak nih takpalah hehe..

bantalbucuk said...

cik betty : yup..memang sedap abis..ala..kita pon bese beli yang kecik2 je kak..tapi kecik2 pon kekadang timbang kena 4/5 ringgit juga..hehe

Citarasa Rinduan said...

kesemua jeruk2 yang awak suka tu peberet akk ayu juga

awak beli kat mana>>
sebab yang kak tau.. jenis nie semuanya ori dari penang...

dekat sini ada juga di jual..
kawan kak ayu beli dari lori pembekal...
agak sukar nak cari....
bila order kena pi sendiri ke pembekal.. tak silap ada singgah kulai.....

bantalbucuk said...

citarasa : eh yeke kak..?? sama lak taste kita..hehe

kita beli kat penang time ni..betul la apa yang akak teka tu..^_^

ha..tula..susah nak cari yang ori cam kat oenang ni kan..rasa dia memang sedap..sanggup tu kawan akk order dari pembekal terus..nanti akak order la sekali..boleh nanti pergi beli kat kedai akak je..hehe

cik kacak said...

HHE , kite penggemar jeruk juge ;D

forever love said...

suke gler kedondong... salah pun sama.. waaa.. lama dah tak mam.. sejak gastrik nie. kurang da mam

bantalbucuk said...

cik kacak : mari la kita sama2 meminati jeruk walaupon tak baik untuk kesihatan..hehe

atiq : laa..yeke..teruk ke gastrik nye tu..?? rugi dah satu nikmat makan jeruk..hehe :p

Ain Zulaikha said...

wuwuwuw jeruk? tak suka sangat macam jeruk sebab mak kata elok kan.. tapi suka jeruk yang kaler merah oren2 tu.. haha kalau nampak je mesti makan senyap2 tak gitau mak hehehe

bantalbucuk said...

ain : o0o0o..makan dalam diam eh..gtau mak ain..haha..tapi yang kale merah pon sedap juga kan.. :p

Qaseh dalia adelia said...

qaseh suka jeruk kelubi ! sedap gileww

bantalbucuk said...

jeruk kelubi tu camne? xpernah dengar la pula..hehe

cik lya said...

nak jeruk jambu...sedap sedap sedap

Faten Rosli said...

fatin pun kaki jeruk gak.. tp jeruk salak xsuke..hehe.. ;p

Cik Tie Berbicare said...

saye ade beli buah salak ! meh dtg umah ! hehe

bantalbucuk said...

cik lya : nyum2..sedap kan jeruk jambu tu..hehe

fatin : hehe..dah agak dah sebab entry pasal buah salak aritu fatin cakap fatin tak suka kan.. :p

cik tie : umah kat mna tu..? kalau dekat leh datang..hehe

A i n n u r A f i f f a h said...

jeruk amra sedap jugakkk kak ^^

ain baru balik p.pinang. borong jeruk berpaket2. hihi :P

*Miss Syahnia* said...

oh dik meh bg akk
jeruk buah salak tu
peberit giler ni!

p/s: jiran sblah bg buah salak
akk sorg yg abeskan..ngehngeh

Nesa Wazir said...

nesa suke jeruk yg merah baldu tu..ape tu org panggil..buah kana ye?ntah la :P tp sdp

bantalbucuk said...

ainnur : jeruk amra tu jeruk pe dik..? meh bagi kat akak sepaket jeruk tu..buat pahala sikit..hehe

syahnia : kak..dah dalam perut la kak..buah tu la yang 1st masuk dalam perut sebab feberet kita juga.. :p

nesa : ha..sama la..ni sambil taip komen ni..kita tengah makan jeruk baldu la ni..jangan jeles..hehe ^_^

*Miss Syahnia* said...

oh peberet kita samer lah
lain kali smpnkn cikit utk akak
ya..~~~

bantalbucuk said...

boleh2..akak pon sama..jangan makan habiskan sorg2 pula..hehe :p