Sunday, May 29, 2011

KARAK THE MOVIE...

...........ASSALAMUALAIKUM W.B.T..............

ha..kali ni nak review sikit pasal cerita KARAK THE MOVIE..agak2 apa pandangan korang tentang cerita ni..bagi sesiapa yang tak tahu movie ni under KRU punya production..so..mesti korang expect cerita ni high quality kan..secara jujur memang ok juga la cerita ni..

-google image-

cerita ni dia cerita pasal pekan karak..sebab diorang ikut jalan dalam..diorang bukan lalu highway karak tu..dari situ la bermulanya kisah diorang berempat..walaupun cerita ni genre seram..tapi ada juga la part lawak2 sikit..lagi2 bila si sape ntah nama laki sorang ni..dia berbual dengan hantu tu macam biasa je..lepas tu hantu tu ngolok dia balik..baru tau nak menjerit..haha

hmm..macam yang semua tau si shahir dengan kilafairy tu pun berlakon juga kan..pada saya biasa jela diorang berlakon..si kilafairy tu watak dia gedik2 sikit..kira kekadang nampak macam terover sikit pon ada..si shahir pula dia jadi bf si sheera ayoub..lawak pula bila dia panggil si sheera tu 'sayang'..ki3..yang laki lagi sorang tu memang saya suka tengok dia berlakon..mesti kelakar watak dia..si sheera pula..pon ok juga dia berlakon..suka tengok muka dia..cute je..hehe

secara keseluruhan ok la compare dengan cerita MOMOK JANGAN PANGGIL AKU tu..ntah apa2 je hantu dia..pelakon dia pon tak best..rugi je tengok..huhu..okla..tu jela kali ni..daa..




18 comments:

Citarasa Rinduan said...

okey yer dik?

kak ayu mmg tunggu geng2 blogger punya respon ttg filem nie..
maklumlah... kru kan???
pasti best...

dik, kak ayu kalau tonton, sure langgan astro first jerlah.. panggung tak mungkin

nur said...

Sama la Dengan kak ayu.. Panggung takmungkin juge.. Katanya tiket AirAsia ke pantai Timur meningkat sbb Cerita Karak ni.. Betulke?

daddyzkool said...

2 bintang jer ...

bantalbucuk said...

citarasa : aah..kru punya cite..tapi best2 dia tu tak adalah best sangat kak..biasa2 je..ok la tu kalau akak langgan..tengok kat mana2 pon sama je..tol tak..? hehe

nur : laa..yeke..? tak pernah dengar pula cerita pasal tu..tapi waktu kita tengok tu de juga la kaum lain yang tengok..hehe

daddy : 2 je ke..? pada saya 3 kot..huhu

Cik Ezy said...

xnk tgok cite ni..
haha..

bantalbucuk said...

cik ezy : takut eh..? hehe

Nurliyana said...

ei,ika...sorry..bu to me,,cite ni borink sket...xseram lgsg die pnye anto ke ape..hauahhahah...

bantalbucuk said...

haha..memang la tak best mana pon ya..hantu dia memang tak seram mana..hehe..tapi pada kita best sebab kita compare kan dengan cerita momok tu..

*Miss Syahnia* said...

orang ckp citer ni mmg seram giler
erk..huhu

takot tp mcm nk tgk jugaklah ^__^


p/s: jmput dtg wed akk 10 bulan
lagi..hihi

bantalbucuk said...

syahnia : kak..seram tu tak de la sampai seram gila..biasa2 je..cuma de yang hantu dia geli sikit..berulat2..huhu

p/s : insyaALLAH..yeay..! boleh makan nasi minyak akak..hehe :p

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

karak yer? mcm x mahu tgk ajer..tgklah kalau dah takda keje akak tgklah kalau kuar kat astro first..

Mohamadazhan hjDesa said...

macam menarik ja ... =)

Ain Zulaikha said...

yeayyyy dah tengok, tengok 2x cita karak tu hahahhhaha best jgk ...

bantalbucuk said...

rina : kak..nape tak nak tengok..? akak tak minat cerita seram ke..

mohamad : hmm..boleh la..sebab de kelakar kekadang2..hehe

ain : mak aihh..sampai 2x..dasyat tu..hehe

::deebaadeeboo:: said...

lame xtengokk wayang..huhuu..karokk je bestt..hehe..asal nak tengok je ade yang kate bes..ade yang tak..soooo mesti cancel..huhu

bantalbucuk said...

deeba : percaya pada kata hati..cewahhh..!! haha..yela..sebab ikut citarasa masing2 juga kan..so jangan mudah terpengaruh..hehe..karok pon best gak sekali sekala..tak leh selalu nanti pokai..

p/s : bila nak belanja i karok..? haha

*Miss Syahnia* said...

kwn serumah ain plak dah tgk
dia ckp mula2 je seram pastu
biase2..

pndpt org mcm2 mesti p
tengok sndiri ni..hehe

aLieF si Muncung ManiS said...

halo bantal buchuk!!! hehe..tak jadi la saya nak tgok movie ni....cancel...huhu