Monday, May 16, 2011

LU LANGSI LU MATI....!!!

...........ASSALAMUALAIKUM W.B.T............

hye semua..maaf ye lama tak update blog bucuk ni..erkk..?? ada ke orang tunggu aku update benda ni..?? perasan sungguh kamu ni ika..huhu..xpela..kali ni saya nak review satu cerita yang orang dok tergila-gila nak tengok sebelum ni..ha..cerita apa lagi kalau bukan cerita KONGSI kan...

-google image-

ha..ramai yang harapkan cerita ni memang meletup..tapi apa yang boleh saya cakapkan kat sini..cerita ni tak sampai tahap apa yang saya harapkan..hampa..huhu..sebabnya cerita ni best memang best..kelakar memang kelakar..tapi kelakar dia tu tak sampai nak buat saya rasa saya nak gelak setiap masa..

lepas tu..jalan cerita dia pon banyak yang macam kita tak tahu apa sebab dia buat macam tu..lagi satu cerita ni shaheizy sam (maafla..tak tahu nak eja nama dia..huhu) tak banyak cakap..banyak aksi je..aksi dia pon nak cakap best memang best tapi tak tahu la kenapa saya rasa cerita ni tak sampai apa yang saya harapkan..

cuma satu je yang saya kagum dengan cerita ni..time si sam tu buat aksi kejar mengejar dengan kereta polis..saya rasa scene tu yang best dalam banyak2 scene dalam cerita tu.yang lain semua biasa2 je..so..secara keseluruhan..saya rasa cerita ni biasa2 je..agak kecewa juga la..ok la..tu je saya rasa yang saya dapat bagitau tentang cerita ni..siapa yang rasa nak tengok tu pergi la tengok..yela setiap orang ada pandangan masing2..betul tak..? hehe..ok la..saya undur diri dulu..daa..


18 comments:

bunga said...

bunga lum tengok g citer ni..

Ain Zulaikha said...

alaaaa baru nak tengok cite ni.. kirenya masih lagi tak meletop.. tak pe lah nak tengok jgk hehehe

bantalbucuk said...

bunga : pergi la tengok kalau rasa nak tengok..sempat lagi ni.. :D

ain : a'ah..tak meletop sangat pon..tapi try je la g tengok netau kita punya taste lain2..hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy x berapa minat shaheizy sam..tp x dinafi dia pelakon berbakat..cerita adnan sempit dulu tuh pon bg sy takdalah best..

FarhanaFabulous said...

memang pun ka. xde la best sgt pun.

forever love said...

tgh cari nk cter nie.. nk download.. hihi

*Miss Syahnia* said...

ofismate ckp citer ni tak besttt
bosan..hampe..

teros cncel nak tgk..huhu
tggu nur kasih the muvi plak ;)

intan.maisarah said...

lama tak menonton wayang

bantalbucuk said...

cik betty : yeke..sama la kita..tak berapa minat dia..tapi suka tengok dia berlakon..sama ke dengan minat maksudnya tu ek..?hehe

ana : tula..rasa rugi pon ada pergi tengok cerita tu..huhu

atiq : ha..donlod je..tak payah tengok kat wayang..bazir je..hehe

shahnia : nanti dah tengok nur kasih tu bagitau tau best ke tak..hehe :p

intan : yeke..xpe..tengok kat utube pon boleh.. ^_^

Farhan Zulhusmi said...

cerita nie macam xde motifkan...
emm..
boleh jadi cerita komedi sesuailah..sbbnya lawak..hehehe

bantalbucuk said...

a'ah..betul tu..dia tak de motif sangat..lepas tu macam de yang kurang je kan..hehe

A i n n u r A f i f f a h said...

shaheizy sam i love u sayang !



*upss , sorry. terover pulak. pakwe sy tuu. >.<

Faten Rosli said...

best sgt cite ni..
kita dah tgk da. lawok..hoho

bantalbucuk said...

ainnur : aikk..lain macam je bunyi nye tu..hehe

faten : best part lawak je boleh tahan..tapi jalan cerita dia tak berapa..huhu

Cikgu Fikri said...

aritu fiq cdg nak tgk citer ni..
dah sampai kat kaunter dah,
last2 tukar citer F5..
sebab kawan ckp filem ni biasa jerk....

bantalbucuk said...

cikgu : ha..nasib baik buat keputusan yang betul..hehe :p

Faten Rosli said...

betol gak..
erm.. cite ni tergantung kan?.

bantalbucuk said...

ha..betul tu..tetiba ending dia camtu je..alahai..huhu