Tuesday, May 24, 2011

MFC VS KFC...???

...................ASSALAMUALAIKUM W.B.T....................

siapa yang pernah dengar MFC sila angkat kaki macam saya..haha..gurau jela..bagi siapa yang tak pernah dengar meh sini saya nak dengarkan..MFC ni bermaksud...emmm...sebenonye saya pon tak tau la apa nama penuh dia..yang tau depan dia je MUDZALFA..lebih kurang macam tu la..maybe nama penuh dia MUDZALFA FRIED CHICKEN la kot..adeehh..kalau salah minta maaf la ye..huhu


ha.ni pon sempat snap 1 je gambar bila dah nak habis makan baru teringat nak snap..hehe..dia punya konsep ala2 KFC juga la lebih kurang..cuma sebagai tambahan dia ada pizza dan nasi ala2 arab juga..sebab rasanya owner kedai ni orang arab kot..sebab de nampak orang arab..lepas tu pekerja dia pon ada beberapa orang arab..

tengok dekat menu pizza dia nampak sedap..serious tak tipu..tapi mahal gila tau..pizza saiz 9'' hara dia RM 14.90 kalau tak silap.ha..mahal kan..tula..dah cakap mahal..tak percaya..huhu..tapi set ayam dia macam snack plate KFC tu RM 8.90 tapi dia ganti coleslaw and mashed potato tu dengan fries..burger dia ada 3 jenis..zee, patty, & fillet..tu pon kira murah sikit la dari KFC..nasi arab dia pula kalau tak silap RM 14 camtu la..tak ingat sangat la..

secara keseluruhan, tadi saya makan burger dia yang fillet..tak sedap..keras sebab dah macam hangit sikit..tapi burger dia yang zee..not bad la compare to fillet tu..yang patty saya tak try lagi..kalau ayam dia pula..ok la..dia tak muak sangat..tak masin..yang penting tekak saya boleh terima..cuma yang saya belum try pizza dia dengan nasi arab dia..nak dijadikan cerita..kawan saya tanya tadi..

membe : kalau ko..ko rasa ko boleh datang makan sini lagi tak..?
saya : hmm..kalau nak datang  makan burger, kita tak kot..(sambil buat muka ) tapi kalau nak makan ayam maybe boleh kot..

so..korang paham2 jela apa maksudnya ye..renung2kan..selamat menjamu selera..hehe..ok..daa..

25 comments:

peep said...

kt bandar baru bangi ehh?? haha kwn aku kate x sdp sgt pon situ..^-^

bantalbucuk said...

a'ah..kat bangi..memang tak sedap mana pun..huhu..ayam jela yang boleh masuk sikit kot..

Cik Ezy said...

mfc?
baru dgr arini name tu..
hihik

bantalbucuk said...

a'ah..dia baru je buka..tak tau la kat tempat lain ada ke tidak cawangan dia ni..huhu

cik lya said...

kat mn tu??ade ke???sedap keee

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

x penah dgr pulak MFC..kalau RFC tu penah lah..sdap jugak kalau RFC..RFC ni mcm KFC tp org islam punya..

bantalbucuk said...

cik lya : kat bandar baru bangi..kedai baru buka..hmm..kalau nak ikutkan ayam dia biasa2 je..burger tak sedap..huhu

rina : laa..RFC pon ada juga ke kak..?? banyak pula la hai nama2 macam ni sekarang..

*Miss Syahnia* said...

mcm2 jnama mkanan segera skang kan..

beger Mcd juga tiada tandingan nya
kan..offer buy 1 free 1
sape tak nak..

*tiba2 pasal MCD plak* kihkih

bantalbucuk said...

syahnia : a'ah tula..tapi memang tak dinafikan la burger mcd memang sedap..hehe ^_^

kak..de offer buy 1 free 1 ke skng ni..? tak tau pun..nampak sangat dah lama tak g..huhu

A i n n u r A f i f f a h said...

wahh , macam2 skrg yee.

MFC lahh.

tapi RFC punn sedapp kan.

radix fried chicken.

slurppp! mleleh air liuq tbayang. hahah.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hohoho! mfc tak penah, but rfc penah :)

bantalbucuk said...

ainnur : RFC biasa kat mana je ada ek..? tak pernah jumpah pon..huhu

miss lolly : ala..semua org cakap pasal RFC..kenapa tak pernah jumpa or dengar..nampak sangat ketinggalan..huhu

Syafiq Rosli said...

wah ade ye..first time dgr ni..hehe

HaNa Hani said...

MFC? katmane?
xpnah dgr aiihh
^_^

Qaseh dalia adelia said...

xpernah try lagik !

Ain Zulaikha said...

MFC ni ada kat mana je pun? tak pernah dengar lah pulak.. hahhaha.. ada gak macam KFC eh.. tapi dia lagi unik kot, sebab ada nasi arab lagi, kena try ni, tapi tapi tapi sedap ke tidak? hahha

bantalbucuk said...

syafiq : aah..baru lagi..ntah2 baru 1 cawangan kot..sebab tu tak de orang pernah dengar..huhu

hana : ada kat bandar baru bangi je kot..sebab rata2 orang luar bangi macam tak tau..hehe

qaseh : kak..nak try boleh je..datang la bangi..tapi better makan kat kfc or mcd je kalau nak makan ayam & burger..hehe

ain : aah..dia lain sikit sebab de piza dengan nasi arab..tapi tak sure la sedap ke tidak makanan 2 jenis ni..tak cuba lagi.. :p

| cik azeya | said...

wahh. tak pernah dengar lagik. ni baru first time. (:

*Miss Syahnia* said...

teringin plak nk mkn Mcd lagi ~_~

bantalbucuk said...

cik azeya : agaknya kalau kita tak pergi tempat ni pon kita kata 1st time juga kot sebab memang baru je buka..hehe

syahnia : alang2 boleh bawa kita sekali kak..hehe

*Miss Syahnia* said...

bole2 meh ar dtg shah alam..
ngehngeh ;)

Shamsuddin Amin said...

mfc...?
x pnah dgr pun.. hehe

bantalbucuk said...

syahnia : alamak..jauh la pula..saje je akak kan dok jauh2..hehe

shamsudin : ha..bila baca ni kira dah pernah dengar la kan..hehe

*Miss Syahnia* said...

haha bkn saje tp disengajakan
*aisshh same je lah kan*


dik, boringlah MFC je
tukarlah Pizza plak..hehe

bantalbucuk said...

haha..sama je la tu kak..kak..kalau nak story pasal piza..kena makan piza dulu.. haha :p