Thursday, May 5, 2011

TAUHU GORENG GEBU..!!!

...........ASSALAMUALAIKUM W.B.T.............

entry kali ni ditujukan khas buat kepada peminat makan tauhu..hehe..sebabnya saya ada jumpa satu kedai ni dia jual tauhu goreng yag sangat sedap, lembut dan gebu..uish..kalau makan masuk dalam mulut tu..rasa macam tengah makan tauhu jepun tu..tapi sebenarnya dia tauhu petak yang biasa tu je.. marvelous..!! hehe


ha..ni la tauhu yang saya cakapkan tu..tapi maafla ye..tinggal separuh je untuk dipromosikan..sebab lagi 1 1/2 dah masuk dalam perut...hehe..waktu beli tauhu ni kita boleh pilih samada nak pedas or tak..bagi yang peminat pedas tu..memang pedas habis la kuah dia ni..tapi still sedap nak layan tauhu goreng ni tau..

ha..lagi satu..keistimewaan kedai ni..time kita nak beli tauhu ni baru dia goreng on the spot..maksudnya time kita makan tu still panas lagi la kan..tu yang sedap tu..yela..kadang2 ada orang yang jual tauhu goreng ni..dah la keras..lepas tu..sejuk pula tu..diorang jenis dah goreng banyak2 sekali terus daripada mula buka kedai..mana syiokk..! huhu

owh..lupa pula..ha..sesiapa yang duduk kat area bangi ni boleh la pergi try terjah kat kedai seksyen 7..dia dekat2 tepi jalan je..dekat tempat2 orang banyak jual juadah petang2 tu..alamak..! lupa pula nak ambil gambar tempat tu..huhu

okla..nak lari dulu la sebab serba salah pula tak reti nak describe kedai tu kat mana..huhu..daa..

10 comments:

Liz said...

alamak sedapnya....lapar balik sudah...hihi..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

tak dapat rasa..jauh lahh

miss lolly a.k.a luvfareda said...

waaa, tsk tauhu.. camane ni >? heeh!

baincardin said...

haruss dicari nanti nih!!!~ ^_^'

bantalbucuk said...

liz : cepat pergi makan..tak dapat tauhu goreng dapat benda lain pon sedap..hehe

rina : nanti kita pos kan ke akak eh..hehe :p

miss lolly : kena cuba try..sodap..~ ^_^

bain : cari jangan tak cari..hehe

Faten Rosli said...

best ke tahu?
fatin xsuka tahu sgt la. tempe suka..hehe

bantalbucuk said...

faten : sedap tau..cuba try.. ^_^ tempe pon suka juga..jawe mari la katekan..hehe

Faten Rosli said...

tahu tak pe.. even da generasi ke-byk2 pun.. darah jawe stil ada tu..hoho

bantalbucuk said...

a'ah betul tu faten..majula anak jawe..! haha :p

kamal alfi said...

Sy pernah makan tauhu ni mmg sedap .perghhhhh rogi tak rasa .