Friday, November 25, 2011

WUJUD KEMBALI DENGAN KES EPF & SOCSO...!!!

.....ASSALAMUALAIKUM W.B.T......

wah2..dah lama gila tak update blog bucuk ni..huhu..maaf la ye selama ni saya agak sibuk sikit dengan kerja..maklumla bila dah masuk alam pekerjaan ni..masa untuk meronggeng2 semua dah terhad..kekadang tu bukan setakat terhad tapi tak ada langsung..huhu

hmm..nak cerita pasal apa ek kali ni..ha..sekarang ni saya nak tanya pendapat sikit dengan korang semua..kita ambil contoh la kan.. kita bekerja permulaan dalam tempoh percubaan selama 3 bulan..tapi majikan buat perjanjian setelah kita confirm baru gaji kita naik dan buat potongan socso & epf..pada korang la kan..selama tempoh percubaan tu sepatutnya majikan potong epf & socso ke tidak? 
ook la..kita ambil contoh lagi misal kata setelah 3 bulan tempoh percubaan tu tamat..majikan still tak puas hati lagi dengan performance korang..dia lanjutkan lagi 3 bulan..ha..korang rasa macam mana? rugi tak masa depan kita sebagai pekerja yang tidak mempunyai potongan epf & socso tu?

kalau sesiapa yang ada pandangan masing2 dan idea tentang macam mana nak cakap dengan bos tentang potongan tu boleh la share sikit eh..sebab kesian kawan saya tu rasa macam tak terjamin pula masa depan dia..huhu


okla..saya dah mati akal dah nak bebel apa..maklumla otak dah beku sebab dah lama tak update..hehe..daa..