Friday, November 25, 2011

WUJUD KEMBALI DENGAN KES EPF & SOCSO...!!!

.....ASSALAMUALAIKUM W.B.T......

wah2..dah lama gila tak update blog bucuk ni..huhu..maaf la ye selama ni saya agak sibuk sikit dengan kerja..maklumla bila dah masuk alam pekerjaan ni..masa untuk meronggeng2 semua dah terhad..kekadang tu bukan setakat terhad tapi tak ada langsung..huhu

hmm..nak cerita pasal apa ek kali ni..ha..sekarang ni saya nak tanya pendapat sikit dengan korang semua..kita ambil contoh la kan.. kita bekerja permulaan dalam tempoh percubaan selama 3 bulan..tapi majikan buat perjanjian setelah kita confirm baru gaji kita naik dan buat potongan socso & epf..pada korang la kan..selama tempoh percubaan tu sepatutnya majikan potong epf & socso ke tidak? 
ook la..kita ambil contoh lagi misal kata setelah 3 bulan tempoh percubaan tu tamat..majikan still tak puas hati lagi dengan performance korang..dia lanjutkan lagi 3 bulan..ha..korang rasa macam mana? rugi tak masa depan kita sebagai pekerja yang tidak mempunyai potongan epf & socso tu?

kalau sesiapa yang ada pandangan masing2 dan idea tentang macam mana nak cakap dengan bos tentang potongan tu boleh la share sikit eh..sebab kesian kawan saya tu rasa macam tak terjamin pula masa depan dia..huhu


okla..saya dah mati akal dah nak bebel apa..maklumla otak dah beku sebab dah lama tak update..hehe..daa..

7 comments:

EJA said...

lama ndak dtg sini tau..sihat ka?hihi

bantalbucuk said...

eja : sihat..alhamdulillah..eja pekaba? ^_^

✿Dear Yayah✿ said...

lame tak dtg sini jugak ^^

akak sihat?

sy xpaham la amende epf n socso tu. hehe

bantalbucuk said...

yayah : alhamdulillah sihat..socso n epf tu biasanya untuk pekerja..tak kisah la kerja apa pun..tapi majikan mesti kena tolak benda2 tu..kira simpanan masa depan pekerja la krenye..hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

haih..lama tol x jenguk kamu..ala akak ni keje kt umah je takda epf socso ni semua jd x tahu nk kasik pendapat..


tp seingat akak dulu akak penahlah keje sementara kat fastfood..ada jer epf ngn socso ni

MaryaYusof said...

Saje nak menyibuk di sini... nak bg pendapat sikit... biasanye epf & socso sepatutnye majikan wajib bagi... bergantung pd gaji pokok jgk & syarat2 yg lain... dulu ms sy kerja sementara ms sem break, majikan tmpt bekerja mmg xpotong epf & socso utk tempoh percubaan tula kononnya..tp sbnrnye sb company ni xnak byr lebih...sb bile potong epf die kena byr lebih...lpas tu tetiba staff lari plak (berenti keje) lagi buat dorang rugi...sb tulah ade probation period tu...nasihat sy, klau company tu mcm xbrape nak stabil cr je kerja lain, tp jgnlah berenti...teruskan jgk bekerja...sementara tu cr kerja lain...lebih terjamin...utk ifo ttg epf &socso bole google laman web dorang ek... ;) salam kenal & follow disini~

bantalbucuk said...

RINA : tula kak..lama tak tegur akak..hehe..setahu kita even kerja sementara pon mmg die kena potong epf & socso tu..huhu

Marya: wah..bagus btul feedback dari akak pasal benda ni..hehe..sebab kita pon dah jadi confuse kenapa dia tak nak tolak..sekarang baru kita tau kenapa lepas akak explain..tq! :D